Krijgt men soms een medaille voor volharding?

Justitie.  Voorwaarden.  Welke voorwaarden?  Ha die.  Even verward.

Termont kan zijn borst al nat maken.  En Homans wil de man wel ‘theologische ondersteuning’ aanbieden.  Drie maal is scheepsrecht: terroristische imam mag nu Gent op stelten zetten.

Voormalig imam moskee Evere voor derde keer vrij onder voorwaarden.
Sjeik Mohamed Ben Ajiba is voor de derde keer door de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling onder voorwaarden vrijgelaten. Een onderzoeksrechter had de voormalige imam van de El Ettaouba-moskee in Evere voor de derde keer aangehouden. Hij wordt verdacht van deelname aan activiteiten van een terroristische groepering.

Dat meldt de krant La Dernière Heure donderdag en wordt bevestigd door het federaal parket.
De gewezen imam werd in februari 2014 aangehouden en in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter. Volgens het federaal parket had hij mensen geronseld om deel te nemen aan de Syrische burgeroorlog. Ook zou hij onder de moskeegangers geld ingezameld hebben om de activiteiten van terreurgroepen in Syrië te financieren.
De man kwam na een paar weken onder strikte voorwaarden vrij. In juli 2014 werd hij opnieuw aangehouden omdat hij de voorwaarden niet had nageleefd.
De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling liet Ben Ajiba eind juli toch vrij te laten. Sindsdien bleef het stil rond de sjeik, die zich in Gent zou gevestigd hebben.
Door zijn verhuis naar Gent hield de man zich niet aan een van de voorwaarden van zijn vrijlating, namelijk dat hij zich om de drie dagen moet aanbieden bij een Brussels commissariaat.
Daarom werd hij op 16 maart opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst. Vorige week, op 31 maart, besliste de KI dan om de man nogmaals onder voorwaarden vrij te laten.

BrusselNieuws

2 gedachten over “Krijgt men soms een medaille voor volharding?

  1. Hij kan zich vervoegen bij de koran trouwe moslims die gisteren de computer van een Franse tv zender hackten. De beeldschermen bleven donker en op de homepage en Facebook werd islamitische propaganda verspreid. Voor de kwaliteit van de zender was dit in ieder geval een winstpunt, het gebeurt niet dikwijls dat de tegenzijde een platform krijgt om haar waarheid en intenties te verkondigen. Intussen is het euvel verholpen en wordt de echte waarheid terug de ether ingestuurd, dus datgene wat de kijker voor waar moet nemen.

  2. Ja maar dat kan niet blijven duren . Justitie is ditmaal niet mals voor Sjeik Mohamed Ben Ajibaba . Indien hij , zich ditmaal niet houdt aan de strikte voorwaarden , zal Justitie niet aarzelen om hem nog strikterere voorwaarden op te leggen .

Reacties zijn gesloten.