VSA: wapenverkoop piekt

Af en toe nemen we een kijkje in de geliefde bollenwinkels van het Second Amendment of the USA Constitution-arsenaal. We verklaren ons nader: de verzilvering van het recht van de Amerikaanse burger een wapen in zijn bezit te hebben en te dragen.

Blijkbaar zijn de gemoederen sinds de coronapaniek en de BLM-straatterreur zodanig opgefokt dat de vraag naar wapens het aanbod overstijgt. We hebben er hier – waar we ons allemaal gewillig hebben laten ontwapenen – geen idee van hoe anders Amerikanen er tegenaan kijken.

Een voorbeeld:

Zo is er buiten de gebruikelijke recht-toe-recht-aan keuze van fabrieksmodellen ook een op maat gemaakt aanbod. Op Veterans Today verontschuldigt zich Mike van de VT Custom Gun Shop dat hij even de bestellingen niet kan bijhouden door de toename van de vraag. Tevens vraagt hij begrip voor het feit dat hij zijn prijzen zal moeten aanpassen vermits er een tekort aan “onderdelen” is en daardoor de prijs gestegen is. “Onderdelen” voor het basis model zijn zo duur dat ze de prijs van het complete basis model – zijnde $ 499 – overstijgen. Wat er nog rest wordt aan de geafficheerde prijs verkocht, maar zal zeker in de toekomst niet meer aan die prijs te krijgen zijn.

Voor een luttele $ 649 kan je deze schoonheid in huis halen:

Of dit “schouderkanon” – prijs $ 749 – dat oorspronkelijk bedoeld was voor de kustwacht dat ermee piraten- of smokkelboten kon doen zinken.

“Door de recente gebeurtenissen is de vraag naar vuurwapens de hoogte in geschoten en talrijke verkopers noteren tekorten. Wij hebben een grote voorraad geweren en pistolen én onderdelen voor speciaal op maat gemaakte modellen.” Daaronder dan een afbeelding, die we omwille van mogelijk auteursrecht niet tonen.

Wilt u meer weten, klik dan hier.