Vrije Universiteit Amsterdam draagt multicul hoog in het vaandel

Mag je iemand van een andere sekse onderzoeken? 

Dat en vele andere prangende vragen, die studentes geneeskunde zich stellen, komen tijdens een symposium onder de deskundige leiding van een islamitisch geestelijke aan de orde.

Morgen, 11 januari organiseert de School of Medical Sciences van de Vrije Universiteit Amsterdam in het kader van interculturisatie een multiculturele ontmoeting tussen vrouwen, met als centraal thema: de geneeskunde opleiding.

Er vindt o.a. een rondleiding plaats door de multiculturele keuken en de gebedsruimtes. Halal maaltijden worden voorzien.
De uitnodiging is meertalig: Nederlands, Turks, Engels en Arabisch.
De VU biedt sinds 2007 al halal-maaltijden aan in de mensa. Boven maaltijden met varkensvlees hangen grote waarschuwingsborden.
In 2008 organiseerde de VU een ramadan-symposium.
Studentenvereniging MashriQ, aangesloten bij de Europese tak van de Moslim Broederschap, heeft een afdeling op de Vrije Universiteit.

VUmc, januari 2014
VUmc uitnodiging, januari 2014

Eén gedachte over “Vrije Universiteit Amsterdam draagt multicul hoog in het vaandel

  1. Grote waarschuwingsborden boven maaltijden met varkenvlees. Ik vraag me af wat er zoal kan gebeuren als een moslim per ongeluk , of bewust een mals cotteletje opeet. Wat zouden de gevolgen kunnen zijn ? Ik eet al meer dan 69 jaar varkensvlees en heb nog nooit een beschuldigende vinger moeten uitsteken naar een mooi bruin gebakken cotteletje en dat sappig stukske vlees verantwoordelijk stel voor tegenslagen of iets dergelijks. Zou een moslim die zich aanbiedt ten paradijzen van Allah , de toegang worden geweigerd omdat hij ooit genoten heeft van een varkenshaasje met fritjes en pepersausje. Is dat allemaal omdat een oude zuurpruim die luisterde naar de naam Mohammed toevallig geen varken luste . Ik mag me gelukkig achten geen aanhanger te zijn van de een of andere religie die me verteld wat mag en niet mag , hoe en wat ik moet eten. Daarom ben ik een vrije mens . Ik ken ik het verschil tussen goed en kwaad en dat is voor bepaalde religie’s niet erg duidelijk

Reacties zijn gesloten.