Vonnis: verduistering publieke gebouwen is onwettig

Afbeeldingsresultaat voor licht aus duesseldorfU (her)kent het fenomeen: kerken, cultuurpaleizen, overheidsgebouwen worden naar poco gebruik verduisterd telkens er een optocht, wandeling, betoging van een bezorgd-kritische groep mondige burgers neo-nazi’s voorbij gaat.  Zoals bv. de Dom in Keulen, de Semperopera in Dresden en stadhuis in Düsseldorf.

Thomas Geisel, de burgemeester van Düsseldorf werd hiervoor op de vingers getikt door het Bundesverwaltungsgericht (Administratief Hooggerechtshof).  Hij mocht het stadhuis tijdens de islamkritische betoging van Dügida niet verduisteren om tegen het zgn. ‘racisme’ te protesteren. Ook zijn oproep om deel te nemen aan de tegenbetoging verklaarde de rechtbank onwettig.

De Leipziger rechters gaan daarbij zelfs nog een stapje verder dan het Oberverwaltungs-Gericht in Münster.  Die had al gevonnist dat Geisel noch de verlichting van openbare gebouwen had mogen uitschakelen, noch de bewoners van Düsseldorf had mogen oproepen zijn voorbeeld te volgen.

Het Bundesverwaltungsgericht bevestigde het Münster-vonnis en deed er een schepje bovenop door toe te voegen dat het evenzeer tegen de wet is een oproep voor een tegenbetoging te lanceren.

Het Düsseldorfse stadsbestuur had aangevoerd dat ook Dügida stigmatiserend geargumenteerd had en dat daarop een passende redactie van de burgemeester nodig was. Daarop repliceerde de voorzitter van de rechtbank: “Het is best mogelijk dat degenen die betogen stigmatiserend argumenteren. Maar daarop mag de staat niet met hetzelfde wapen reageren”. Met de “lichten uit”-actie had de stad bovendien argumentatie-mogelijkheden die de betogers niet hadden.

Waarmee ons vertrouwen in “justitie” vandaag een streepje gestegen is.

LTO.de

3 gedachten over “Vonnis: verduistering publieke gebouwen is onwettig

  1. De islam en de moslims zal en moet door de strot van de Vlaamse en Nederlandse autochtonen geramd worden!!Alle middelen worden ingezet bij de nullenzender en de nos om die godsdienst in een goed daglicht te plaatsen,terwijl de pamperbende weet dat het verkeerd gaat aflopen!!!Nu weer in voormalig Birma,de nullenzender heeft weer het woord moslim ontdekt blijkbaar,en dan maar weer eens die jan leyers opgevoerd!!Als hier aanslagen zijn door Moslimterroristen spreekt men op de nullenzender en de nos over terroristen!!Denken jullie nu werkelijk dat de gewone burger die leugens en die tactiek niet doorziet???Moslims zullen zich nooit integreren en meewerken aan onze maatschappij,steeds zullen er nieuwe eisen komen!!!

    http://www.hln.be/hln/nl/39906/Aanslag-Londen/article/detail/3262516/2017/09/18/Familie-bommenlegger-Londense-metro-woont-in-zuiden-van-Nederland.dhtml

Reacties zijn gesloten.