Vlaamse onafhankelijkheid… de kracht van het betere bochtenwerk

Is de N-VA de oorzaak én het slachtoffer van het verdrongen onafhankelijkheidsdebat?

Foto © Reporters (Het jongste overwinningsfeest van de N-VA, geen Vlaamse Leeuw meer te bespeuren, uit ‘tactische’ overwegingen.)

“Hoe autonoom is die autonomie eigenlijk bedoeld?”

“Een onafhankelijk Vlaanderen is geen uitgangspunt meer, geen strijdpunt meer, geen positief verhaal, neen, het is iets waarvoor je je moet verantwoorden, misschien zelfs voor schamen.”

In Vlaanderen is het debat over de onafhankelijkheid van Vlaanderen naar de achtergrond verwezen. In de plaats komen tactische besprekingen over ‘confederalisme’ of ‘een regering zonder PS’. De N-VA zou wel eens oorzaak én slachtoffer van die verschuiving kunnen zijn.

In Schotland wordt volop gedebatteerd over de onafhankelijkheid. Als er een voordeel is aan een referendum, dan misschien dat het de discussie op de agenda zet. Er wordt niet meer rond de hete brei gedraaid, alle argumenten liggen op tafel. Dan blijkt soms maar eens dat de argumenten, de rationele argumenten van een kamp soms wat mager uitvallen. Lees meer…

Partijstatuten in de vergeetput, art. 1

FVE

1 gedachte op “Vlaamse onafhankelijkheid… de kracht van het betere bochtenwerk

  1. Ik geloof niet in de wil van de NVA om Vlaanderen onafhankelijk te maken Bourgeois zelf heeft gezegd dat de wens voor Vlaamse onafhankelijkheid een wens was van de 19 eeuw, voor mij is hij een postjes en een poen pakker

Reacties zijn gesloten.