Viel Feind, viel Ehr*

Politiek-correct Vlaanderen liet na de bekendmaking van Dries Van Langenhove haar schaduw glijden over diens beslissing. En verklaarden hem meteen vogelvrij.

 • “Het maakt hem helaas een nog groter gevaar voor onze democratie”, twitterde KU Leuven-rector Luc Sels.
 • “Dat Dries Van Langenhove zich fulltime zal bezighouden met een racistische doctrine van haat en apartheid te verspreiden op sociale media ipv in het parlement, is niet meteen geruststellend”, twitterde de redder van de tjevenpartij, Sammy Mahdi.
 • “De Belgische Thierry Baudet, een uiterst-rechts éénmansbedrijf in de traditie van Amerikaanse grifters als Charlier Kirk en Donald Trump” stelt Cas Mudde, een Nederlandse zgz. politieke wetenschapper, expert in politiek extremisme en populisme
 • Zuhal Demir (N-VA) had ook zo haar gedacht: “Elke partij die ook maar een greintje verstand heeft, verwerpt zo iemand als boegbeeld. Dit is waanzinnig.”
 • Blauwe Egbert Lachaert had blijkbaar schrik dat Dries bij zijn partijtje zou komen solliciteren: “Legaal of extralegaal. Wij zijn duidelijk: nooit met ons.”
 • En Guy Verhofstadt haalde zijn mosterd bij zijn Maidan-toespraak en maakte duidelijk dat het over “zijn lijk” zou gaan: “Het promoten van samenzweringstheorieën, apartheid en leugens. Dit is extreemrechts vandaag de dag… nihilistisch en gevaarlijk… en we zullen nooit aan hen toegeven!”.
 • Sloefkes-Conner vindt hem sowieso een fascist.
 • De PVDA vindt hem een racist.
 • Frank VDB noemt hem een bruine bakker.
 • Wetstraatexpert Ivan De Vadder sneert dat Dries in het parlement sowieso geen potten gebroken heeft… Nochtans was Dries vaste klant bij de “duidingsprogramma’s” van de nullenzender…
 • Bart Van Eeckhout (De Morgen) ziet in Dries’ exit een vuile streek om de N-VA erin te luizen.
 • K3 is verheugd
 • De Gemaskerde Zanger hoopt dat hij niet snel “ontdekt” wordt
 • vul aan…

In Duitstalige gebieden is de titel bovenaan een gevleugeld begrip. Wij zouden het bij ons eerder op de botanische toer houden met: “Hoge bomen vangen veel wind.”

*“Viel Feind, viel Ehr.” wordt toegeschreven aan Georg (ook Jörg) von Frundsberg (1473 – 1528).

2 gedachten over “Viel Feind, viel Ehr*

 1. Als men de commentaren leest dan zit men met een ei in de broek. Dries verloochent het VB niet maar is als onafhankelijk vrij zijn mening te zeggen die als hij die in het raam van de VB zou zeggen alleen maar weg gewuifd zouden worden. Op zijn mediakanaal is hij vrij van denken en handelen en daar knijpt het schoentje voor de poco media, ze hebben er geen vat op. Goed gedaan Dries en van mij heb je alle steun om die Augiasstal van de media op te kuisen. Alle Vlamingen zullen je steunen en daar heeft de huidige meute bestuurders schrik van en in de eerste plaats Bart De Wever die zijn kap over de haag geworpen heeft als het gaat over Vlaamse Onafhankelijkheid.

 2. Men wordt pas aangevallen als men gevaarlijk is. En men is gevaarlijk als men de waarheid benadert.
  Met een dergelijke opsomming van ranzige aanvallen op den Dries, is deze dan ook voor de rest van zijn dagen “gevaccineerd”. Hij behoort nu immers officieel tot de vijanden van dit rot corrupte Belgische regime, dat Vlaanderen bezet, plundert en vernielt, met behulp van schurftige verraders en collaborateurs. Een samenraapsel, waarvan de onderdelen zo zijn weggelopen uit één of andere gore achterbuurt, waar men bedwelmd wordt door de stank walmen van de verrotting die opstijgen uit de riolen, de ideale biotoop van de schurftige rioolratten.
  Dries is daarmee dan ook toegetreden tot een zeer beperkte groep van Vlaamse verzetsmannen. Illustere recente voorgangers waren J. Conings en Y. Verdyck.
  Dus Dries, neem je voorzorgen.. want Vivaldi, de rot corrupte communistische en logemaffia bende, deelt immers geen geschenken uit, alleen dodende kogels. Ik weet waarover ik spreek, en de redactie weet wat ik bedoel.
  Verwacht U aan het ergste. U heeft nu immers de Rubicon overgestoken, en er is dan ook geen weg meer terug, maar de aanval is de beste verdediging, en er is genoeg stront in de Belgische beerputten waarmee je ten aanval kan trekken, en waarvan je kan gebruik maken als chantage wapen, want dat is het enige wat ze verstaan, en tevens is dit ook je levensverzekering. Ik wens je nog veel succes toe, en dit vanwege een “edele reiziger op zoek naar de waarheid”.

Reacties zijn gesloten.