Vers van de pers: Trutselmi

camera_cartoon_CA01P021Trutselmi is een gemaskerde subheldin in het Belgisch Comicstripland, waar bv. snelheidscontroles prioritair worden geacht en geweld wordt genegeerd.

In tegenstelling tot superhelden die vechten tegen de misdaad en het onrecht, zwemt zij als een zalm tegen de stroom in. Het onrustbarend aantal moorden, verkrachtingen en andere gewelddaden laten haar Siberisch koud, de veiligheid van de modale burger zal haar worst wezen.
Teruggekeerde moordenaars van Syrische ‘Einsatzgruppen’ tracht zij echter te beschermen om de sympathie van een bepaalde bevolkingsgroep te winnen. Omwille van dezelfde reden vindt zij het bannen van oude verzamelwapens belangrijker dan het bestrijden van de illegale handel in oorlogswapens waar bv. in Schaarbeek een politieman mee werd verwond of in Luik enkele mensen mee werden vermoord.

Een tekenverhaal waar realiteit en fictie elkaar ontmoeten  Niet geschikt voor jongeren onder de 16 jaar.

turtelboomCATWOMAN

Klik als een grotere afbeelding u niet afschrikt.
– Studio Rony –

 

1 gedachte op “Vers van de pers: Trutselmi

  1. Neeje Neeje , die snelheidscontroles zijn echt noodzakelijk voor de staatskas , heu excuseer , voor de veiligheid van de weggebruikers . Ik maak me echt zorgen over de verkeersslachtoffers. Enkele honderden doden per jaar ! Hoeveel zijn er al gestorven door bv verkrachting , aanrandingen, overvallen of schietpartijen door onze Nievanhiere , Inderdaad ik moet toegeven er vallen slachtoffers als gevolg van religieuse pratijken , zoals eremoorden . Indien die goddelijke handelingen en dergelijke culturele verrijkingen de verkeersslachtoffers zouden overstijgen zullen we zeker de nodige maatregelen nemen !
    get. Trutselmi

Reacties zijn gesloten.