Het ene weekend is het andere niet

In de Prachtlanden hanteren ze een eigen stijl en tijdrekening, uiteraard bepaald door de onfeilbare Allah en zijn handelsreiziger.
Wie reisplannen in die richting heeft, houdt er best rekening mee dat het weekeinde daar vanaf heden een aparte invulling krijgt.  Ons bereikte dit bericht:

New-Islamic-Calendar-2013

 Het weekend valt in Saoedi-Arabië voortaan op vrijdag en zaterdag

In Saoedi-Arabië verschuift de werkweek met een dag. Voortaan wordt er gewerkt van zondag tot en met donderdag in plaats van zaterdag tot en met woensdag. Dat heeft Koning Abdullah vandaag bekendgemaakt via het lokale persbureau SPA. De verandering gaat per direct in.

Vorige week werd in Oman hetzelfde besluit genomen, waarmee Saoedi-Arabië nog het enige land was met weekend op donderdag en vrijdag. Religieuze leiders in Saudi-Arabië waren tegen de verandering omdat daarmee een verkeerd voorbeeld van joden en christenen gevolgd zou worden.

Reden dat ook Saoedi-Arabië de werkweek toch verschuift zijn klachten vanuit het bedrijfsleven, internationale contacten werden bemoeilijkt door de afwijkende werkweek. In de meeste Arabische landen valt het weekend op vrijdag en zaterdag, in Tunesië en Libanon valt het op zaterdag en zondag.

Eén gedachte over “Het ene weekend is het andere niet

  1. Op vrijdag en zaterdag? ZATERDAG? De Sabbath? oei! dat is een maagd van 72 minder als ze plof zeggen.

Reacties zijn gesloten.