Verrijking slaat toe

Syrische gynaecologen doen spontaan onderzoek bij meisje (15) in zwembad

“Het is hartverwarmend om te zien hoe Syrische vluchtelingen zich om onze dochters bekommeren”, zegt schepen van Sport Marc De Keyrel (CD&V).

Diksmuide (B) – Twee gevluchte gynaecologen uit Syrië die in Diksmuide opgevangen worden, hebben spontaan een meisje onderzocht omdat zij dachten dat er anatomisch iets mis met haar was. Woensdagavond stond een van hen vragen van het publiek te beantwoorden terwijl de ander een kleedkamerhokje van het zwembad binnenkwam. Met zijn gsm onderzocht hij een 15-jarig meisje dat zich aan het omkleden was.

De mannen onderzochten het meisje woensdagavond omstreeks 19.30 in stedelijk zwembad ‘De Kupe’ langs de Laure Fredericqlaan in Diksmuide. Er waren op dat moment lessen bezig van de plaatselijke zwemclub en er zaten veel mensen in het zwembad. Het 15-jarige meisje had de lessen even voor haar vriendinnetjes beëindigd en trok naar het grote gemeenschappelijke kleedkamerhok. Ze had niet gezien dat ze gevolgd werd door een van de twee Syrische doktoren. De andere man stond ondertussen geïnteresseerde omstanders te woord en had een teken gedaan dat zijn vriend het hokje al filmend kon binnengaan. Het meisje was zich net aan het omkleden, wat natuurlijk het perfecte moment is voor een gynaecologisch onderzoek.  Lees verder…

De politie greep hardhandig in.  Het duo moest de beelden wissen en mag niet meer in het zwembad. Oef!

HLN

7 gedachten over “Verrijking slaat toe

 1. Geef toch toe dat die 2 Syrische doctoren enkel en alleen aandacht hadden voor de gezondheid van dat kind, er waren zeker geen andere reden te vinden en als dank voor stank mogen ze nu niet meer gaan zwemmen

 2. Beelden wissen en met een waarschuwing er van af komen, onbegrijpelijk. Indien je hoog water hebt en je staat langs de openbare weg een haag te besproeien is dat openbare zedenschennis met de daarbij behorende boette. Maar ik zal dat waarschijnlijk weer verkeerd zien.

 3. Dat wicht zit dus veilig in groep te zwemmen, en ziet daar een paar louche onbekenden rondlopen, maar toch besluit ze om helemaal alleen naar een kleedkamer te trekken waarvan ze weet dat er geen slot op de deur zit, en waarvan die deur in dezelfde gang ligt als de deur van de mannenkleedkamer, waardoor zoals bekend nogal wat mannen zich ‘vergissen’ van deur, wat menselijk is. En dan beweren sommigen nog dat vrouwen niet naief zijn.

  • “Ze had niet gezien dat ze gevolgd werd door een van de twee Syrische mannen. De andere man stond op de uitkijk en had een teken gedaan dat zijn vriend het hokje al filmend kon binnengaan. Het meisje was zich net aan het omkleden. Ze begon erg luid te roepen, waarop het zwembadpersoneel ter plaatse snelde en de twee mannen tegenhield.”

   Een meisje van 15. God weet waarom ze zich eerder wou omkleden. Misschien was ze net ongesteld en geneerde zich in groep. Misschien had ze net opvallende jeugdpuistjes. Meisjes van 15… Of misschien wou ze gewoon eerder aangekleed zijn omdat ze haast had. Werd ze afgehaald door haar ouders. Speelt toch überhaupt geen rol waarom ze enkele minuten eerder naar de kleedkamer trok. Van empathie met vrouwen kan niemand je beschuldigen.

   • Geloof niet alles wat in de leugenpers staat, zeker niet in HLN, het vlaamse ‘Bild’. Zo hebben ze het over ‘het grote gemeenschappelijke kleedkamerhok’, elders in hetzelfde artikel is het ineens maar een ‘kleedkamerhokje’. Wat is het nu eigenlijk?

Reacties zijn gesloten.