“Vermits men de mensen niet kan beletten te denken, worden hun opinies gecensureerd.”

Afbeeldingsresultaat voor Guido GalleseBisschop slaat alarm: dictatuur van het politiek correcte denken ook binnen de Kerk!

Er zijn nog moedige bisschoppen! In deze voor Katholieken moeilijke tijden, met verraad binnen de Kerk tot in de hoogste echelons, komt er af en toe eens een positief nieuwsitem balsem op de wonde leggen. Ditmaal komt het goede nieuws uit de stad Alessandria, in de Italiaanse provincie Piemonte. De bisschop van de stad, Mgr. Guido Gallese heeft er opmerkelijke en moedige woorden gesproken, die iedereen – binnen en buiten de Kerk – tot nadenken zouden moeten stemmen.

Als bisschop – schrijft Mgr. Gallese – heb ik de plicht verder te kijken dan mijn neus lang is en ik zie dikwijls dingen die niet enkel de Katholieken aanbelangen, maar heel de burgerlijke maatschappij. Ik sla een alarmkreet, nu het nog mogelijk is, zolang de de haat het nog niet gehaald heeft op het gezond verstand.  Ik richt mij tot alle mensen van goede wil, wat ook hun politieke kleur of hun godsdienst is. Ik schrijf omdat ik duistere wolken zie aan de horizon. “Duistere wolken zijn er genoeg: In Frankrijk heeft het parlement een wet goedgekeurd die straffen oplegt van twee jaar cel en een boete die kan oplopen tot 30.000 euro voor wie op internet opkomt voor het leven en tegen abortus!”

Frankrijk opent de dans, maar ook in Italië waait de wind in dezelfde richting: “Het is een wind die de naam draagt van opiniedelict en die waait in de richting van de dictatuur. Voor het begin van elke dictatuur waait een wind van opiniedelict of discriminatie, waarmee getracht wordt elk niet “correct” denken uit te bannen. Vermits men de mensen niet kan beletten te denken, worden hun opinies gecensureerd. Hier ligt de rode draad tussen dictatuur en democratie: de democratie straft de gedragingen, de dictatuur verbiedt vrij zijn mening te uiten en bestraft die mening.”

Mgr. Gallese stelt dat onze democratie heel kwetsbaar geworden is, omdat zij onderhevig is aan de sociologische druk van de massamanipulatie, in de eerste plaats op het vlak van de sociale media. Het is op dit front dat een cruciale strijd aan de gang is, zonder dat de mensen het merken. “Vandaag”, zo stelt hij, “komen de aanvallen uit de hoek van de sociologie en van de sociale media, die als zij slecht gebruikt worden, wapens kunnen worden om de massa te manipuleren en de dictatuur te vestigen.” “Het is nog niet te laat om te reageren, vooraleer verpletterd te worden door de heersende opinie, afgebakend door de waarden en niet-waarden gedragen door de kranten, de televisie, de politici die geen eigen mening mogen hebben en gewoon volgen wat hen wordt opgedrongen (anders worden zij gewoon weggelachen en uitgezuiverd)… Een denken dat ook reeds in de Kerk is binnengeslopen en haar tot het politiek correcte denken heeft bekeerd.

Mgr. Gallese vervolgt: “Het is beter te voorkomen dan te genezen. Elke vorm van dictatuur moet vanaf het prille begin geïdentificeerd worden, ook al neemt zij een nieuwe vorm aan, vooraleer zij haar dodelijke dynamiek kan verspreiden. De ideeën van de dictaturen veranderen, maar de stijl blijft dezelfde en hij is steeds vrijheidsberovend. Wij moeten de rangen sluiten en neen zeggen tegen het opiniedelict, neen aan elke poging om te verhinderen zijn ideeën uit te drukken. Ik vrees de vervolging niet. Ik ben bevreesd voor de berusting, die de weg opent voor het weerzinwekkende schouwspel van het gelaat van de mens dat vervormd is door de wreedheid.”

Er bestaan dus nog moedige bisschoppen. Dat geeft ons hoop en ook wat zuurstof in deze dagen, waarin  paus Franciscus drie kwartier lang spreekt met studenten van de universiteit van Rome, zonder maar een enkele keer God, Christus, de Kerk of het Geloof te vernoemen! En terwijl de voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven openlijk  een man  prijst die er op uitzonderlijke wijze toe bijgedragen heeft de abortuscultuur in Italië te verspreiden!

Met dank geleend bij Katholiekforum

9 gedachten over ““Vermits men de mensen niet kan beletten te denken, worden hun opinies gecensureerd.”

 1. In Frankrijk wordt de onschendbaarheid van Marine Le Pen opgeheven. Ze had wat foto’s verspreid met gruweldaden begaan door moslims en nu wordt er een onderzoek naar haar ingesteld. Zeer terecht.
  Ook ik keur de handeling van Le Pen af. Het is duidelijk dat ze met die foto’s leden wilde werven voor de jihad.

  • Volledig met U eens ! Wat is er mooier dan iemand zijn keel oversnijden ter ere van Allah , de meest vredelievende . Mensen verdrinken , levend verbranden of verpletteren onder de rupsen van een tank , allemaal onder het goedkeurend gemompel van de enige echtentechtige God . Het is gewoon schandalig dat Marine Le Pen zoiets openbaar maakt .

 2. Binnen afzienbare tijd krijgen we bij de geboorte allemaal een chip in onze hersenen gepland ! Nu proberen ze nog zonder die ingreep , maar het lukt niet zo goed

  • De profeet heeft het gezegd: Chips kunnen als het maar halal is!
   Trouwens hij heeft zich ook uitgesproken voor een Tournée Halale. Welke BV begint eraan?

 3. Tot mijn groot genoegen zie ik dat er nog echte Bisschoppen zijn die de leer van Christus verdedigen. Ik hoop dat dienen Paus hem niet op het matje gaat roepen om hem te straffen, het zou me in elk geval niet, verwonderen.

  • Er werd al een bisschop ‘verbannen’. Zullen proberen terug te vinden om wie het ging en waarom.

   • Vangheluwe werd verbannen. Minder erg dan geëxcommuniceerd zoals Lefebvre, Bernar Tissier, Bernard Fellay, Alfonso de Galarette, Richard Williamson.

    • Het gaat om een andere bisschop omwille van een recente mening, die hij volgens het Vaticaan niet had mogen uiten.

 4. Linksen roepen altijd “Hitler!” tegen tegenstanders. Ze menen dan bang te zijn voor een plotselinge opkomst van totalitarisme. Echter is het zo dat ze ZELF het nieuwe totalitarisme zijn. Merkel werkt samen met de CEO van Facebook om anti-migratie posts te censureren; in Frankrijk wordt Marine le Pen op schandalige wijze aangepakt; in Nederland werd Geert Wilders vervolgd; en ikzelf mag twee weken niet meer in Facebook groepen plaatsen, omdat ik een goed-onderbouwd filmpje deelde waarin ik de Islamitische burgemeester van London expose als een Islamist.

  “To find out who rules over you; simply find out who you are unable to criticise”. Nu is het niet zo dat Moslims over ons heersen. Maar we mogen ze wel niet bekritiseren, want dat is “hate speech”. De Islam onderzoeken en bekritiseren zoals Paul Cliteur, Afshin Ellian, de overleden Hans Jansen en zelfs mensen als Ayaan Hirshi Ali dat doen, is “Islamofobisch”.

  Mensen zijn sociale wezens en concepten als ‘groepsvorming’, sociale acceptatie en sociale rejectie spelen een belangrijke rol in onze emotionele wereld. In-groups worden vaak gevormd op basis van een gedeelde moraal. Doordat Links een paar decennia geleden flink gewonnen heeft, zijn de media, de academische wereld en de politiek nu vooral in de handen van Links. Zij creeren de illusie dat er een dominante moral in-group bestaat die pro-migratie, pro-Islam en pro-multiculturalisme is. Iedereen die het hier niet mee eens is behoort niet tot de moral in-group en is dus “immoreel”. Mensen die “immoreel” zijn dienen gedemoniseert te worden.

  Maar nu worden wij niet alleen maar gedemoniseerd, maar worden ons steeds meer rechten afgenomen. Het recht op het vrije woord, bijvoorbeeld. En dit is heel erg gevaarlijk. Dit is ontzettend gevaarlijk. Om twee redenen.

  – De vrijheids van meningsuiting inperken is een schending van de rechten van de mens. Dit is op zichzelf al heel gevaarlijk en kan leiden tot ‘steeds een stapje verder’. De Russische gulags werkten zo ook, al is dat een overdreven voorbeeld. Het mechanisme is hetzelfde: steeds een stapje verder.
  – De vrijheids van meningsuiting is eigenlijk een probleemoplossend mechanisme. Wanneer bepaalde meningen worden afgeschaft, dan kan het zo zijn dat dit leidt tot het niet kunnen oplossen van bepaalde problemen. De Islamisatie is een dergelijk probleem. Opinie polls onder Moslims en de inhoud van de Quran en de Hadith tonen aan dat er een vreselijk probleem is met deze groep. De eerste stap om dit op te lossen is om mensen hierover te laten praten, zodat bepaalde zaken in kaart worden gebracht.

  Hierdoor zal een totalitaire Linkse staat niet lang kunnen bestaan. Zij hebben een blinde vlek, waardoor de totalitaire Linkse staat uiteindelijk zal veranderen in een totalitaire Islamitische staat. Zweden is een verschrikkelijk voorbeeld hiervan. Als je in Zweden niet pro-migratie bent dan kun je zomaar je baan verliezen.

  Ik hoop dat de Nederlanders en de Fransen binnenkort op de juiste persoon stemmen. Zo niet; dan worden de komende 4 jaar heel erg lastig en zelfs gevaarlijk.

  Paul
  http://www.debatetheleft.com
  https://www.youtube.com/channel/UCO_uauJxEskeAezeojkXjAg

Reacties zijn gesloten.