“Er is veel linkse kitsch bij rechters en advocaten”

Gerelateerde afbeeldingDe Belgische rechterlijke macht volgt onderdanig de Europese juridische gebruiken en tendensen. Het Hof van Cassatie verleent voorrang aan het internationale recht. De Franstalige elite verloor de controle over de Belgische machtsstructuur en wou die bewust herwinnen langs de internationale rechtspraak.

Advocaat en professor rechten Matthias Storme oordeelt scherp.

“Een belangwekkende stem is emeritus voorzitter van ons Grondwettelijk Hof en specialist volkenrecht Marc Bossuyt met zijn snoeiharde kritiek op het Europees Hof van de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg, vooral inzake asiel en migratie. Het EHRM is door die kritiek de jongste jaren wel op een aantal punten voorzichtiger geworden. Sommige lid- staten dreigden hun lidmaatschap bij dat hof te schrappen. In het Verenigd Koninkrijk is de brexit deels veroorzaakt door wat de Britten zien als de uit- spattingen van dat hof en gelijkaardige Europese instellingen. De Conventie van Straatsburg, zoals uitgelegd door het EHRM, verplichtte de Britten bijvoorbeeld stemrecht toe kennen aan gevangenen, wat tot een storm van protest leidde.”

Lees het opiniestuk in ‘t Pallieterke

6 gedachten over ““Er is veel linkse kitsch bij rechters en advocaten”

 1. Ik vraag me dikwijls af of er nog ernstige rechters bestaan. Ik stel me ook vragen bij het feit wie deze mensen? benoemd.

 2. Er is veel linkse kitsch in de geschiedschrijving.

  In mijn lijfblad Hagalil las ik hoe geschiedenis geschreven wordt. Daarin wordt reclame gemaakt voor een boek van Max Brym ‘Oskar Quengels Auftrag’.
  Van Oskar, ‘van wie we niet juist weten of hij zo heette en of hij werkelijk bestaan heeft’ werden teksten en een brief aan zijn vader gevonden. Recent. Of Oskar nu bestaan heeft of niet heeft minder belang want’ de gevonden brief is voor de tijdsgeschiedenis meer als interessant.’ De brief was niet handgeschreven maar op een typemachine getypt. Daar kan je dus al alle kanten mee uit.
  Goed, van Oskar waarvan we niet juist weten of hij werkelijk bestaan heeft, weten we dat hij als KPD(de Duitse communistische partij) functionaris werkte bij het Reichswehministerium, na de val van de Weimar Republiek werkte hij voor de nieuwsdienst van de KPD en had verbindingen met de hoogste leiders van de SA. Oskar is altijd een Linkse gebleven en was van mening dat hij door zijn functie als dubbelagent de Wereldrevolutie grote diensten kon bewijzen.
  http://www.hagalil.com/2017/03/oskar-quengels-auftrag/

  Wat Oskar nog allemaal te vertellen heeft kan je verder lezen bij Der neue Linke online Zeitung.
  http://www.scharf-links.de/50.0.html?&tx_ttnews%Bttnews%5D

Reacties zijn gesloten.