Verbieden we de hijab of de roltrap?

Wes HardinVolgens onze kranten kwam een vrouw in Montreal (Canada) met haar sjaal vast te zitten tussen een roltrap en werd ze daardoor gewurgd. Hulp kon niet meer baten en de vrouw overleed ter plaatse.

De essentie van het verhaal klopt wel, de details echter niet: de vrouw was gekleed in een hijab, waarvan de sluier tussen de roltrap geraakte.

Waarschijnlijk had het slachtoffer de waarschuwing niet gezien of niet begrepen.  Om soortgelijke ongevallen te voorkomen zou het land b het initiatief moeten nemen om de Veiligheidsraad van de VN dringend bijeen te roepen worden zodat er zonder verwijl maatregelen kunnen genomen worden.  De “Wereld Hijad Dag”, dit dit jaar op 1 februari viel, moet onmiddellijk verboden worden.
Tenzij men ervoor kiest roltrappen te verbieden…

U ziet hier het trieste beeldverslag van een gebeurtenis, die had kunnen vermeden worden, indien de dame in kwestie niet was ingegaan op de oproep om de hijab te dragen. 

Wes Hardin

 

2 gedachten over “Verbieden we de hijab of de roltrap?

  1. Na het lezen van de online nieuwsberichten is mijne dag weer goed begonnen ! Dan verschieten ze ervan , dat ge een misnoegde oude zuurpruim wordt met enkel maar angst voor de toekomst . Prinses Claire de symphatieke echtgenote van de meest onmisbare man , Monseigneur , Laurent van Belgie , wil niet meer in het openbaar verschijnen ! Waarom niet , wat hebben wij misdaan ! Een jonge vrouw sterft door wurging bij het vieren van Hijad day omdat zij kledij droeg , niet aangepast aan de eenentwintigste eeuw ! Bomaanslagen die de vrede moeten bevorderen in Libanon en Egypte . Een nachtmerrie die misschien werkelijkheid wordt Verhofstadt volgt Belabberde Rosso op en komt daardoor in aanmerking voor een loonsverhoging . Gelukkig , was er ook goed nieuws ! Ik las tot mijn grote vreugde en voldoening . FC Genk kan eindelijk weer winnen ! wat mijn frustraties , mijn gemoedsrust en levenvreugde weer deed herstellen

  2. Geen van beide! Dames met sluiers moeten vrij zijn om met hijab een roltrap te nemen! Ook dragers van boerka’s of andere lange gewaden. Meer moet dat niet zijn.

Reacties zijn gesloten.