Niet vergeten…

… morgen is het Wereld Hijabdag.

World Hijab Day

Net nog op tijd om je mooiste exemplaar uit de kleerkast te halen, er luchtig met een strijkijzertje over te glijden en hem dan op een hangertje gereed te houden voor zijn feestdag.  Die doordeweekse mag terwijl in de was.

Morgen zullen we groen-rode madammen ‘uit solidariteit’ met hun moslim zusters op straat zien flaneren met een hoofddoek.  De hijab is nog niet bij de ongelovigen ingeburgerd maar een sjaaltje heeft iedereen wel in huis.  Het is tenslotte het gebaar dat telt.
Op de webstek van deze jaarlijkse heuglijke gebeurtenis staat te lezen: “Als een moslim vrouw haar haren, borst en lichaam bedekt, dan stuurt ze een stille boodschap dat ze haar lichaam respecteert en… (nu even poëtisch…) zoals een parel in de oceaan, bedekt ze het (lichaam) met haar mooie schelp (hijab)”.

Zo hadden wij het nog nooit bekeken.  Nu nog de moslim mannen overtuigen van hun ‘stille boodschap’.

Miss Universe 2013 Carol Lee, onverpakt.

Wie er meer  wil over weten verwijzen wij naar de webstek World Hijab Day.  Bij het steuncomité vindt u o.a. de gerenommeerde moefti Ismail Menk uit Zimbabwe, de even bekende Felixia Yeap, ex Playboy Bunny en – model,   en Carol Lee, Miss Universe 2013.

U kan de ondertiteling met computervertaling naar het Nederlands inschakelen, maar het hoeft niet echt.  De boodschap is ook zo duidelijk:

“Trek hem aan en zie hoe u zich voelt!”

 

2 gedachten over “Niet vergeten…

  1. Hijad Day….onnozelaars ! .Iedere man is fier op zijn lichaam behoudens uitzonderingen die hun stoffelijk omhulsel naar de kl.. helpen. Body builders laten hun spieren rollen voor het grote publiek. Ze maken indruk , proberen de jury te overtuigen dat zij over het mooiste lichaam beschikken. De Chippendales indertijd , lokten volle zalen met vrouwelijk publiek , deden ze likkebaarden en dromen van erotische- bink – avonturen.!. Vrouwen overtreffen de man in fierheid over hun lichaam. ! Zonnebanken , cosmetica , gewaagde kleding , badpakken , mooie boezem , heupen , een wulps achterwerk , noem maar op . Ook de dames hebben op wereldniveau hun “schoonheidswedstrijden” miss dit , miss dat en tenslotte miss universe ! Het is ingegeven door de “Natuur” Zoals de dieren elkander lokken met hun ter beschikking staande middelen , omwille van de voortplanting , de instandhouding van de soort ! Dan leest ge zoiets als ” World Hijad Day” Zoiets maakt me nijdig , ambetant , ziek , het doet mijn bloeddruk stijgen en maakt de kloof tussen mij en die Islam nog groter . Die volledig , half bedekte of hoofddoekdragende wezens zijn als “VROUW” zijnde even fier op hun lichaam als onze vrouwen. Maar dat mag niet ! ze Mogen niet fier zijn op zichzelf , ze mogen niet laten zien dat ze “vrouw” zijn. Ze worden onderdrukt , gehersenspoeld , beperkt in hun vrijheid van denken en handelen . Het zijn ter beschikking staande voorwerpen en speeltjes van hun heer en meester . Het zijn schimmen in onze samenleving . Ik geloof zelfs nooit , dat hunne grote profeet de vrouwen heeft verboden om “vrouw ” te zijn . Ik heb de indruk dat een legertje van Koran-geleerden (sic) elk een eigen interpretatie hebben van de Koran . Zoals Jezus ooit zei ” laat de kindertjes tot mij komen” maar hij bedoelde iets helemaal anders dan sommige priesters.

Reacties zijn gesloten.