Vakkrachten-invasie op komst

U kan de tekst vergroten met Ctrl+.

2127 kandidaat werknemers doen niet moeilijk.  Zij gaven geen specifieke beroepskeuze op, al is er een voorkeur voor zwartwerk.  Noteer dat de meesten van de bewuste keuzemakers hun ambitie beperkt hebben tot huisvrouw of -man, gevolgd door een groot aantal handelaars.  Wat ze willen verhandelen wordt niet vermeld.  De huisvrouwen, resp.-mannen hebben geen opleiding nodig vermits zij zich tevreden stellen met de maandelijkse bijdrage van het OCMW. Aan de zee mogen ze zich in maart verheugen op de komst van 27 werkwillige vissers. Hoeveel ervaring zouden die meebrengen uit hun zandbakland?  Wat we met de 572 boeren of herders moeten beginnen is een vraagteken.  Hebben ze soms hun eigen schapen meegebracht?   Gelukkig zijn er nog een aantal die grootse plannen hebben.  Zo willen 115 gegadigden directeur of manager worden.  Slechts 3 willen in de politiek.  Nochtans heeft men voor deze carrièrekeuze geen specifieke opleiding  nodig. Of men nu arts, mislukte advocaat, DJ, leraar, , bomenknuffelaar, beenhouwer of cafébaas is, niets let hen de hoogste treden van de politieke ladder te bereiken. Gelukkig kunnen de 44 geïnteresseerden in een religieuze loopbaan solliciteren voor de vacatures van 80 imams, die dankzij de geldvondst van de federale regering hun broodje zullen kunnen verdienen.

FVE

3 gedachten over “Vakkrachten-invasie op komst

 1. Het komt er eigenlijk op neer dat ‘asielzoekers’ goedkope werkkrachten worden waarmee het bestaande sociaal stelsel- verworvenheden volledig teniet gaan.
  Een laag loon land gereguleerde slavernij, vooroorlogs.
  Nog steeds worden dagelijks werknemers ontslagen(met een staat van dienst) die ingeruild worden door bonte multiculturele.
  Ooch ja zoveel,……… jobs raken niet ingevuld, door onze eigen opgeleide mensen,
  VDAB,een staatsinstelling dat zichzelf te werk telt net als Muyters.

  .

 2. Het werd tijd , wij hebben een tekort aan arbeiders en hooggeschoolden om onze economie naar ongekende hoogte te brengen. Wij hebben nood aan ruimtevaartdeskundigen , burgelijk ingenieurs in nucliare wetenschappen , Computerspecialisten , vliegtuigbouwers en artsen . Ook is er aanzienlijk veel vraag naar varkenshoeders en vuilinisophalers . Het is goed dat onze VDAB in het midden Oosten veel filialen heeft . Wij zijn op weg naar een gouden tijd , nog beter dan de jaren 60 en 70 .

Reacties zijn gesloten.