Vakkrachten?

In 't verzet 6 stop de leugens mediaNaar verluidt zou Duitsland elk jaar opnieuw 400.000 nieuwe arbeidskrachten nodig hebben.  Intussen zijn enkele politici wakker geworden van het Münchhausensyndroom.
– Slechts 10% der ‘vluchtelingen’ zijn inzetbaar op de arbeidsmarkt.  
– Vakkrachten?  Heeft iemand een vergrootglas ter beschikking?
– De integratie van de 90% die niet bruikbaar zijn op de arbeidsmarkt: een gigantische financiële en maatschappelijke ‘uitdaging’.

Een voorzichtige schatting: als we ervan uitgaan dat bij de 1 miljoen ‘vluchtelingen’ die intussen de Duitsers zijn komen verrijken,  dan zouden er slechts 100.000 inzetbaar zijn nadat ze eerst een spoedcursus integratie en Duits onder de knie hebben.  Verrijking?

 

11 gedachten over “Vakkrachten?

 1. ‘400.000 nieuwe arbeidskrachten nodig ‘
  Dat is niet hetzelfde als vakkrachten. Voor heel veel jobs volstaat een paar dagen opleiding. Bv bejaardenhelpster, hulp in de bouw, de wegenbouw, de bakker, de schilder, de groendiesnt enz enz.
  Vraag is of ze WILLEN werken, of bv hun kopvod bovenhalen. Tenslotte willen ze geen beter leven, maar een gratis leven, en vooral: een islamitische staat in Europa.

  • Mogen we van mening verschillen? “Een paar dagen opleiding” voor mensen die noch onze taal spreken, noch onze levensstijl, eetgewoonten, dagindeling, verwachtingen, werkattitude, fauna en flora, technische verwachtingen enz. enz. kennen… Een paar dagen opleiding? Ik zie ze hier bij het rusthuis, de bakker, de bouwaannemer, de wegenbouwer, de schilder, de groendienst, enz. enz. nog niet direct aan het werk mogen / kunnen gaan. Waarvoor bestaan er dan beroepsopleidingen, stages, examens enz. enz.? Bv. bij de groendienst van de gemeente houden ze hun hart vast telkens als ze een ‘probleemgeval’ (zoals gemeenschapsdienst, ex-gevangenen, drugsveroordeelden en ander uitschot) VERPLICHT een contract van bepaalde duur moeten aanbieden. Ze zijn pas gerust als de “nieuwe collega” niet WIL werken en gewoon in de camionette zijn broek verslijt, kwestie van minder problemen… dan als ze WILLEN ze werken…en eerder in de weg lopen of schade veroorzaken.

   • Beste Frans,
    Deze maal ben ik het niet eens met u, een exotisch gekleurde medemens in een paar dagen bakker? ik heb er 4 jaar over gedaan (leercontact) zelfs de jaren daarna bij andere werkgevers heb ik nog bijgeleerd. Als een asielzoeker (want daar gaat het over) de opdracht krijgt na 40 min iets uit de oven te halen, en hij verstaat het niet is de kans groot dat het product niet gebakken of verbrand uit de oven gaat komen. En dan heb ik nog maar een simpele opdracht als voorbeeld genomen.

 2. Zelfs in Polen beginnen ze te beseffen wat met ‘vakkrachten’ bedoeld wordt als de rijke EU-landen hen lokken:
  ‘ Werkloze jongeren in Polen hebben nood aan perspectief en zelfrespect. Zij willen niet langer voor een appel en een ei naar Groot-Brittannië trekken om daar senioren te verzorgen’ (HLN)
  En voeg daar maar gerust D bij, waar ze nog veel meer van dergelijke ‘vakkrachten’ zoeken.

  • Binnenkort omgekeerde beweging: busreizen met een vracht gepensioneerden naar ‘goedkope’ rusthuizen in Polen?

Reacties zijn gesloten.