Twitter is volgens de Duitse Groenen niet meer te vertrouwen

Toen Twitter nog systematisch alle conservatieve, rechtse, niet politiek-correcte bijdragen censureerde hadden de Groenen er vrede mee. Nu er een andere wind waait, willen de Groenen dat de EU-commissie het medium controlleert en terecht wijst.

Vanuit de Duitse federale regering wordt nu geëist Twitter in Europa onder het directe toezicht van de EU-commissie te plaatsen. Waarom? Om een zgz. “concurrentietegenstrijdige houding” van Twitterbaas Elon Musk te verhinderen, deelde staatssecretaris Sven Giegold (Grüne) van het Duitse federale economieministerie mee. Hij houdt zich bezig (sic) met het thema concurrentie. Hij zou zeer bezorgd zijn over de abrupte veranderingen en willekeurig gebruik van en bij Twitter, zo schreef hij aan de EU-commissie. En hij verwacht dat deze sito presto de nodige controles uitoefent om Twitters positie als “gatekeeper”* met argusogen te bekijken.

Je moet maar durven. Nadat alle sociale media door linkse waarheidszoekers en AI gefilterd worden op verboden woorden, taalgebruik, beeldmateriaal en zelfs op humor of kunst, moet er volgens de linkse moraalpredikanten nog een EU-schep bovenop gedaan worden!

*een persoon of bedrijf met een sterke marktpositie, die de keuze van toegelaten nieuws kan beïnvloeden

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2022-12/57912426-gruene-wollen-twitter-unter-aufsicht-der-eu-kommission-stellen-259.htm

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2022-12/57914361-roundup-wirtschaftsministerium-staerkere-regulierung-von-twitter-pruefen-016.htm