“Turken van de 3de en 4de generatie doen wat de 1ste generatie niet deed.”

Jurgen Ceder

9 uur · Dilbeek, Vlaams Gewest ·

 Ik ben het daar zeker mee eens. Maar het woordje “nog” is er teveel aan. Turken van de derde en vierde generatie doen wat de eerste generatie helemaal niet deed.

Ergens is de vanzelfsprekendheid dat je je als inwijkeling dient in te passen in je nieuwe gemeenschap verloren geraakt, mede door de multiculturele boodschap die ze, waarschijnlijk tot hun eigen verbazing, van onze opiniemakers en beleidsmensen heel lang te horen kregen.

En nu zitten we met een vierde generatie van Turken die hier zijn opgegroeid en de nationaliteit hebben, maar Turkser zijn dan ooit. En die vooral van de islam een veel groter deel van hun identiteit hebben gemaakt dan bij hun grootouders het geval was. Probeer degenen die onder de vleugels van Erdogan en de AKP zijn geraakt nog maar eens in te burgeren. Veel geluk daarmee.

Onaanvaardbaar zoals “onze” Turken hier ook na 3 tot 4 generaties inwijking te keer gaan, Geert? Maar je vraagt er zelf om: door hier de islam te faciliteren en te promoten. Wat zeg je, die Turkse betrokkenheid bij het moederland heeft niets met de islam te maken? Zij is bij eender welke immigrantengemeenschap te verwachten? Na 1 generatie wel, na 4 generaties niet meer. Andere immigrantengroepen gaan stilaan op in de gastgemeenschap, zij assimileren zich cultureel zowel als biologisch. De islam echter militeert tegen assimilatie en bevordert de apartheid. Daarvan is die blijvende betrokkenheid bij het moederland, die duurzame niet-vereenzelviging met Vlaanderen, een neveneffect.

1 gedachte op ““Turken van de 3de en 4de generatie doen wat de 1ste generatie niet deed.”

Reacties zijn gesloten.