“Tom Van Grieken heeft gelijk”

Afbeeldingsresultaat voor toekomst in eigen handen

“Zet dat maar in de kop: Tom Van Grieken heeft gelijk”
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken (30) vindt dat we zijn partij nog niet mogen afschrijven
Hij is de man die Vlaams Belang uit het cordon sanitaire moet halen. Met een nieuw boek, dat wordt ingeleid door VUB-prof Jonathan Holslag, probeert Tom Van Grieken het imago van zijn partij op te poetsen en te verbreden. “Weet u wat? Ik zal eens een nieuw 70-puntenplan schrijven.” Een gesprek over racisme, patriottisme en cynisme.  Meer. bij De Morgen…

Een voorsmaakje: “Een migratiestop van minstens tien jaar. Dat geeft ons de kans om de vreemdelingen die er nu zijn, te integreren of assimileren. Het is zoals een kopje thee: als je daar een klontje suiker in doet, wordt het smakelijker. Maar met twintig klontjes suiker is het niet meer drinkbaar. Zo heeft Vlaanderen het saturatiepunt bereikt. We hebben een time-out nodig, zodat we het Vlaanderen van morgen kunnen opbouwen met de mensen die er nu zijn. Op voorwaarde dat criminelen, profiteurs en extreme moslims het land verlaten.”

Maak kennis tijdens de boekvoorstelling in uw provincie: https://www.vlaamsbelang.org/tag/toekomst-in-eigen-handen/

Prof. Holslag schrijft voorwoord in nieuw boek Tom Van Grieken

“Na een wat turbulente week en aan de vooravond van een hopelijk mooi weekend, nog even het volgende. Ik heb de voorbije dagen natuurlijk nagedacht of het de juiste beslissing was om een voorwoord te schrijven en voorlopig blijf ik bij mijn punt. Meer nog: het lijkt me erg zinvol om de komende maanden eens grondig en met een open vizier het debat te voeren over hoe we omgaan met zaken als Europese integratie, patriottisme, migratie, de islam, etc.

Verder ben ik eigenlijk opgetogen over de reacties na het artikel over mijn voorwoord bij het boek van Tom Van Grieken in de Morgen van vorige zaterdag. Uiteraard was niet iedereen het met mij eens. Dat hoeft ook niet. Ik kreeg talrijke berichten vanuit alle partijen – CD&V, Groen, SP.A, N-VA, VLD, Vlaams Belang – en ze waren alle zeer waardig. Interessant: er hebben me ook best wat “allochtonen” gemaild, aangesproken en begrip getoond voor mijn keuze. Via sociale media was de interactie overwegend hoffelijk.

Het sterkt mij in de overtuiging dat een respectvolle houding kan leiden tot een respectvolle dialoog.

Na het stuk van Eric Corijn leek het alsof mijn universiteit, de VUB, zich tegen mij keerde, maar dat is zeker niet gebeurd. Opnieuw: niet iedereen gaf me gelijk. Maar van mijn studenten tot onze academische overheid heb ik best wat schouderklopjes ontvangen. Zelfs met Kristien Hemmerechts en Bart Schols, die door velen bekritiseerd werden voor vooringenomenheid, heb ik na de uitzending van de Afspraak nog een fijn openhartig gesprek gevoerd. Het was dus niet allemaal zo zuur en vijandig als het leek.

Ieder heeft zijn standpunten en vooringenomenheid. Soms komen andere meningen als een schok. Laten we dus vooral wat minder in de loopgraven kruipen, de discussie met een open geest voeren en vooral een beetje vriendelijk zijn voor elkaar.

Bedankt aan iedereen voor de aanmoedigingen en een fijn weekend!”

De Redactie: Holslag: “We hebben hek rond Vlaams Belang gezet, maar hun ideeën zijn mainstream geworden” met beeldmateriaal.

 

 

5 gedachten over ““Tom Van Grieken heeft gelijk”

    • Gisteravond op het nieuws: “Niks van. Het meisje is een beetje naïef. Een liefdeshistorie”

  1. De pers staat alle schurken toe het woord te nemen. Bij de pers vinden ze allen een onderkomen. Meteen de reden waarom ze allen zo voor asiel en invasie zijn?

Reacties zijn gesloten.