Tijd voor Vlaamse onafhankelijkheid!

Een Vlaams assertief beleid tegenover een imploderend België

Het Vlaams Belang kan vanaf 2024 voor echte verandering zorgen en dat maakte voorzitter Tom Van Grieken deze ochtend (12.6.22) in De Zevende Dag nog eens duidelijk. “We moeten de Vlaming het Vlaams en rechts beleid kunnen geven dat hij vraagt”, zegt Van Grieken; “Als ons die mogelijkheid wordt gegeven zullen wij in 2024 in het Vlaams Parlement een soevereiniteitsverklaring doen, een assertief beleid waar niets ‘onrealistisch’ aan is.”

“Als ik een Vlaams-nationale meerderheid zou hebben, doe ik een eenzijdige soevereiniteitsverklaring vanuit het Vlaams Parlement, maar ik laat die intreden in 2029”, aldus Van Grieken. “In 2029 zullen de Franstaligen dan wel aan tafel moeten zitten, we winden nu voor hen als het ware een wekkertje op.” Van Grieken stelde in De Zevende Dag uitdrukkelijk het Belgische niveau niet te willen laten imploderen. “Dat implodeert zelf al. Regeringsonderhandelingen duren steeds langer en als we al eentje krijgen heeft ze geen meerderheid aan Vlaamse of aan Waalse kant. Er is duidelijk nood aan een assertief Vlaams beleid.”

“Wij geloven niet in confederalisme, maar in een assertief beleid en in rechtstreekse onderhandelingen met de Franstaligen”

In De Zondag deed Kamerlid Theo Francken de Vlaams Belang-strategie ondertussen af als ‘onrealistisch’. “Grondwetspecialisten vinden het wel een realistisch scenario, Franstaligen en linkse politici zitten met de schrik. Al onze tegenstanders vinden het realistisch, maar de Vlaams-nationalisten van de N-VA het plots onrealistisch”, reageert Van Grieken. “En Francken wil wel samenwerken met de Vlaamse socialisten die meer migratie willen toelaten, hun arbeidsmarkt niet willen hervormen en die mensen hun vrijheid heeft afgenomen in de coronaperiode? Dat vind ik vreemd.”

“De Belgische constructie is uitgeleefd”, besloot Van Grieken het vraaggesprek. “We moeten dit land fundamenteel hervormen en herdenken. Verder bricoleren leidt tot niets.”

of…

Bart De Wever In 2007: “VOOR onafhankelijkheid en TEGEN de PS”

Bart De Wever In 2021: “TEGEN onafhankelijkheid* en VOOR de PS.”

Eén gedachte over “Tijd voor Vlaamse onafhankelijkheid!

Reacties zijn gesloten.