Terzake met Gerolf Annemans

Eergisteren ‘mocht’ Gerolf Annemans even genieten van de neerbuigende belangstelling en poco berichtgeving in Terzake. 

Kwestie van het Vlaams Belang in het modderbad te trekken samen met de omstreden uitspraken van Jean-Marie Le Pen.  Gerolf is niet van gisteren en ontwijkt behendig alle valstrikken en voetzoekers eigen aan de ‘objectieve‘ nullenzender.

“Je mag mij niets in de mond leggen wat ik niet wil zeggen!”

Wie het gemist heeft, kan via dit bruggetje het fragment bekijken.

4 gedachten over “Terzake met Gerolf Annemans

  1. Jean Marie Le Pen een groot staatsman recht voor de vuist en al 60jaar in de politiek een man waarvoor ik als flamingant veel, zeer veel eerbied voor heb

  2. Red., met alle respect voor Gerolf maar naar die klotenzender brt kijk ik niet. (brt bewust in kleine letters).

    • Met alle begrip voor je afkeer van de nullenzender, maar we moeten alle wapens gebruiken die we hebben. Inbegrepen de poco media.

  3. Wat is ten eerste de definitie van detail? En kunnen we alstublief eindelijk de Tweede Wereldoorlog eens historisch beginnen beschouwen in plaats van emotioneel?
    In totaal kwamen er in de Tweede Wereldoorlog, naar men aanneemt, circa 72 miljoen mensen om het leven. Even wat bedenkingen daarbij:
    Op straffe van negationisme staat het politiek-correct vast dat de joden voor 6 miljoen slachtoffers zorgden in de gaskamers.
    Dat is ongeveer de helft van het aantal geschatte slachtoffers onder de Russische burgerbevolking (12 miljoen), van wie de voorafgaandelijke afvoer naar concentratie- of vernietigingskampen overbodig werd geacht. Russische untermenschen waren er trouwens veel méér dan joden en moesten ook niet noodzakelijk vergast worden.
    Volgens diverse historici is de razendsnelle opgang van de Duitse troepen tijdens de inval in Rusland in 1941-1942, voor een groot deel toe te schrijven aan de decimering van het bekwame Russische officierenkorps tijdens de voorafgaande jaren. Het wordt nog steeds als ongepast geoordeeld om onderzoek te doen naar hoeveel Russische burgerslachtoffers er mogelijk minder zouden gevallen zijn, wanneer Stalin een gepaste behandeling had gekregen voor de achtervolgingswaanzin waaraan hij leed en waarvan zijn eigen officieren dus de grootste dupe werden. Misschien maar de helft? Dat zouden er dan evenveel zijn als de joden, in plaats van het reële dubbele aantal. Maar dat zou al bij al toch maar een hypothetisch detail zijn in de totale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, of niet soms?
    Oppervlaktebombardementen waren een Britse specialiteit, omdat Engelse piloten uit lijfsbehoud liever ‘s nachts vlogen, maar dan hun specifieke militaire doelen vanop grote hoogte eigenlijk niet nauwkeurig genoeg konden localiseren en beter ineens alles in de ruime omgeving platgooiden. Het einddoel was inderdaad om te winnen en het is niet meer dan een detail dat met zulke methode ook burgerslachtoffers moesten vallen.
    En over nauwkeurige Amerikaanse bombardementen bij daglicht gesproken! (Mortsel iemand? Als dàt met ocharme 936 doden geen detail is!) Hiroshima en Nagasaki zorgden op hun tweetjes al voor 250.000 onmiddellijke doden, en een veelvoud in de daaropvolgende jaren door stralingsziekten waarvan men het bestaan niet eens vermoedde tijdens de initiële acties. En waar was dat uraniumerts toch ook alweer vandaan gekomen waarmee die eerste atoombommetjes geproduceerd werden? Van Belgisch Congo, écht waar??!!
    Allemaal details, die historisch weliswaar hun belang hebben maar emotioneel volledig uit proportie opgeblazen (kunnen) worden, voor zover dergelijke details al bij een breed publiek gekend zijn (of gemaakt worden). Gaskamers een detail? Niet meer of minder dan atoombommen, voor wie zich daar een beetje in verdiept.

Reacties zijn gesloten.