Terroristen krijgen vergiffenis zonder penitentie

Afbeeldingsresultaat voor latuff cartoon erdogan

Het akkoord tussen Poetin en Erdogan is NIET van toepassing op terroristische organisaties, zoals HTS (al-Qaeda, al-Nusra) die internationaal het erkende terrorisme-logo dragen.

Vandaar dat het Syrische en Russische leger niet verplicht zijn met deze heren de vredespijp te roken. Tot aan de M4 gaan de gevechten tegen hen onverminderd voort, zij het dat Turkije hen nu niet meer – zichtbaar – steunt.

Dat Erdogan zich slechts schoorvoetend vergewaardigde met Poetin een akkoord te tekenen, dat hij zich niet alleen vernederd voelde, dat hij voor het oog van de wereld vernederd werd, was voor vriend en vijand duidelijk.

Afbeeldingsresultaat voor gematigde rebellen

Nu wordt er aan een oplossing gedokterd, waardoor de terroristen gelegitimeerd worden. Ze gaan nogmaals onder een ander etiket hun activiteiten voortzetten. Straffer: naar verluidt zouden àllle zich in Idlib en de grensstreek bevindende terroristengroepen zich onder één noemer geschaard hebben, waardoor ze hun kwalijke reputatie – zoals een slang haar oude huid – af kunnen werpen. Met als dooppeter: Erdogan. Weg met de terroristen. Leve de rebellen!

Afbeeldingsresultaat voor gematigde rebellen

Erdogan meent hiermee aan het akkoord met Poetin te kunnen ontsnappen. Immers: als er geen terroristen meer zijn in Idlib is toch alles dik in orde? Wie tegen “rebellen”, “oppositie”, “democratisch verzet” ageert is dan de boosdoener, toch? Hij dreigt er trouwens dagelijks mee: als de voorwaarden van het akkoord geschonden worden (… door het Syrische leger… wie anders?) dan zullen ze eens wat meemaken. En hij liet uitschijnen dat de Turkse tussenkomst van enkele weken geleden slechts een schijntje was van het échte werk in het verschiet.

Heel het verzameld zooitje terroristen in Idlib krijgen op de manier vergiffenis – zonder enige vorm van penitentie. Hun zwarte ziel wordt zo wit als bij een devoot communicantje.

Afbeeldingsresultaat voor fabel de schorpioen en de kikker

Alsof een nieuwe verpakking de inhoud kan doen veranderen. Ter illustratie de fabel van de schorpioen en de kikker, waarbij de kikker door de schorpioen doodgestoken werd nadat de kikker hem veilig naar de overkant gebracht had op zijn rug… de aard van het beestje!