Studiereis?

Cuba-trip van Waalse vakbond kost 120.000 euro

De Waalse socialistische vakbond FGTB ligt onder vuur nu bekend geraakt is dat de leiding 60 metallo’s trakteert op een snoepreis naar Cuba. Geraamd prijskaartje: ruim 120.000 euro. Op kosten van de leden.

Terwijl het land gisteren rood kleurde tijdens het Feest van de Arbeid was dat voor zestig leden van de FGTB – de Waalse tegenhanger van het ABVV – eerder ‘roodverbrand’. Zij verblijven immers al sinds 27 april in de Cubaanse badplaats Varadero. Nog tot 4 mei verblijven ze er in het luxueuze vijfsterrenhotel Meliá. Een kamer kost er 230 euro per nacht. “Ik heb het eens berekend: deze reis kost meer dan 2.000 euro per persoon”, zegt een militant die vriendelijk bedankte voor de uitnodiging van de FGTB-top. “Allemaal gefinancierd door het uitvoerend comité van de metaalvakbond van Henegouwen-Namen. Betaald door de leden, dus.”  Lees verder…

Moet kunnen, een reisje naar het communistisch walhalla in de zon.  Voor de thuisgeblevenen kunnen ze sigaren meebrengen.

FT

7 gedachten over “Studiereis?

 1. Sossen zijn de actiefste beoefenaars van het cleptocratisch profitariaat. In het verleden, heden en toekomst.

 2. Gezien de nauwe banden tussen Cuba en Venezuela was er misschien ook een optreden voorzien van Yuvi Pallares om het moreel van de troepen wat op te peppen, in deze moeilijke dagen.. vol van kommer en kwel. Zeker nu Laurette O. een dagje ouder geworden is.. en vooral met dat “zwarte verleden”..is het beste er vanaf, en moet er naar alternatieven gezocht worden.
  http://www.hln.be/hln/nl/9091/Time-out/article/detail/2304816/2015/04/30/Presentatrice-gaat-naakt-tijdens-nieuwsbericht-over-Cristiano-Ronaldo.dhtml
  Ik ben benieuwd hoe de “kameraden” zich zullen gedragen hebben in het rode paradijs van Castro, zeker als ze onder invloed zijn van de “botermelk”, fijngevoelig en diplomatisch als ze gewoonlijk zijn.
  Zijn de “oude snoepers” ook aan hun trekken gekomen???

 3. Het verschil is groot tussen een “studie-reis” en een “snoepreis” Die mensen zijn naar ginder getrokken om vooral….. te “studeren”. De oude snoepers met veel ervaring , vermoedelijk in de anatomie van Cubaanse schonen met heel veeel geduld . Dat heeft natuurlijk niets te maken met hun vakbond maar het geeft toch wat ontspanning na al dat studeren . De FGTB zal er zeker beter van worden na al dat ” gestudeer” Het resultaat van hun bevindingen staat al vast , Volgend jaar opnieuw een “studie” reis …… Naar het schijnt liggen ze onder vuur , zolang die hypocriete profiteurs ” niet ” in het vuur liggen zal er niet veel veranderen

 4. Eigenaardig genoeg is deze studiereis niet naar het paradijs Noord Korea gegaan.

 5. 230 euro per nacht in een spotgoedkoop land? Daar zal wel iedere nacht een verse maagd inbegrepen zijn, de sossen (SS, DSK…) kennende.

Reacties zijn gesloten.