Stratego in Syrië (4)

Afbeeldingsresultaat voor stratego middle eastGisteren doken er geruchten op dat het Turkse leger gifgas zou gebruikt hebben tegen de Koerden in het dorp Aranda in het Sheikh al-Hadid district van de Afrin regio.  U ziet het getuigenis van dr.Dr. Khalil Sabrin van het  #Afrin ziekenhuis, waarin hij bevestigt dat er zes patiënten met ademhalingsproblemen, veroorzaakt door gifgas binnen gebracht werden.  Volgens de arts jeukte bovendien hun huid, hadden ze tranende ogen en moesten ze braken.   Onze redactie kan niet nagaan of de beschuldigingen op waarheid gestoeld werden.  We zullen het eens aan Macron vragen, die initieel stelde dat er geen bewijs was dat het Syrische leger chloorgas had gebruikt, om er enkele dagen later mee te dreigen te zullen bombarderen als hij bewijs had van het gebeuren.

Benieuwd wie dit op de Veiligheidsraad van de VN zal aanklagen en welke “maatregelen” er zullen getroffen worden om de “nationale veiligheid” van de VSA (… de YPG zijn waren toch hun medestanders!…) te bewaren.

“Gematigde rebellen” vallen de Koerden aan:

Het Syrische leger ontdekte een gangendoolhof van ISIS:

Oost-Ghouta waar de ‘gematigde rebellen’ voorlopig nog de lakens uitdelen.  Nu het Syrische leger stilaan dorp na dorp herovert, wil de ‘internationale gemeenschap’ dat er een staakt-het-vuren komt.  Een tactiek die herhaaldelijk gebruikt werd onder het masker van “humanitaire hulp verlenen”.  Maar niemand heeft het over de dagelijkse explosieven die lukraak op de bevolking van Damascus afgeschoten worden.  Een gematigde raket is even dodelijk als een geradicaliseerde.

Volgens onze bron in Syrië (… niet pater Daniel) zou het grote offensief voor de bevrijding van Ghouta nakend zijn.  Zoals toen in Oost-Aleppo hebben de “gematigde rebellen” de burgerbevolking (250.000) als menselijk schild gebruikt.  Dezelfde lieverdjes die dagelijks granaten en raketten op de burgerbevolking van Damascus afvuren.  De door het Syrische leger voorziene vluchtwegen voor de burgerbevolking hebben de “gematigde rebellen” – zoals in Aleppo… (wie herinnert het zich nog?) – van barricades en landmijnen voorzien.   Na de telefonische waarschuwing het verzoek om terughoudendheid van Poetin aan Netanyahu zullen de terroristen waarschijnlijk – maar niets is zeker in Syrië –  geen Israëlische ondersteuning mogen verwachten.

Naar verluidt (Libanese en Russische bronnen) zou het Syrische leger toegang krijgen tot de Koerdische regio in het noorden van Syrië om hen te helpen tegen de Ottomanen.

De woordvoerder van het Pentagon, Rankine-Galloway, bevestigde dat de VSA de militaire acties van Turkije en Israël in Syrië ter beveiliging van hun grenzen zullen ondersteunen. (DWN)

In de gezamenlijke persconferentie van beide buitenministers der VSA en Turkije, Tillerson  en Cavusoglu, werden de Koerden door Tillerson verraden:

…What we have agreed is our objectives for Syria are precisely the same. There are – there’s no daylight between Turkey and the U.S. objectives: defeat ISIS, stabilize the country, create stabilization areas so eventually refugees and internally displaced persons can begin to return home, and support the political solution for Syria that will result in a whole, independent, democratic Syria with no special demarcations dividing Syria and with the Syrian people selecting their leadership through free and fair elections. And we all share that same objective…”

“… We’ve decided and President Erdogan decided last night we needed to talk about how do we go forward. The relationship is too important, it’s too valuable to NATO and our NATO allies, it’s too valuable to the American people, it’s too valuable to the Turkish people for us to not do anything other than concentrate on how are we going forward…”

M.a.w.  de Koerden mogen hun autonomie opbergen.  Ze waren en zijn slechts nuttige idioten, die nu de oliebronnen van Deir Ezzor en de Eufraatdam bij Tabqa – een deel van Syrië waar geen Koerden wonen – mogen bewaken voor de Amerikanen om Assad te kunnen chanteren.  De VSA kiezen voor Turkije… “der Mohr hat seine Schuld getan, der Mohr kan gehen..”   (Volledige tekst persconferentie)

Bende komedianten!

Afsluitend enkele positieve beelden:

De eerste christelijke eredienst in Deir Ezzor sinds de bevrijding door het Syrische leger:

“Made in Syria”-beurs met 130 bedrijven:

14.2.2018: Syrische versie van “Valentijn”: een rode sjaal voor het Syrische leger uit dankbaarheid:

Stratego in Syrië (3)

 

 

 

 

5 gedachten over “Stratego in Syrië (4)

 1. Geachte redactie,
  Wat mij opvalt is dat zelfs de redactie, het blijkbaar,nodig vindt om te benadrukken dat de informatie, nu, komt van een bron binnen Syrië en niet van Pater Daniël!!
  Wat bedoelen jullie daarmee?

  Vriendelijke groeten.

  • Om aan te tonen dat niet alleen pater Daniël een ander geluid laat horen dan de msm media. Niet iedereen is overtuigd van het waarheidsgehalte van zijn wekelijkse verslagen en kregen wij bijgevolg de vriendelijke raad ons niet meer door hem voor zijn paard te laten spannen en hem te censureren. Alsof wij ons zo gemakkelijk een oor laten aannaaien. Trouwens, alle artikels die wij over Syrië publiceren worden noch door pater Daniël geschreven, noch door hem verstrekt nieuwsmateriaal geïnspireerd. Slechts de wekelijkse nieuwsbrief is van zijn hand. En wij plaatsen daar beeldmateriaal en soms bruggetjes naar de genoemde bronnen bij.

   • Geachte redactie,
    Ik houd er aan om jullie van harte te danken voor jullie duidelijk antwoord aangaande het waarheidsgehalte van de berichtgeving.
    Ik heb voor de eerste maal(13-01-2018) een vuile smaak in de mond gekregen toen ik de reacties van pater Daniël vernam aangaande Israël en het Zionisme,naar aanleiding van de herkenning van Jeruzalem als hoofdstad van de joodse staat door Trump.
    Door zijn buitengewoon lang artikel heeft hij,naar mijn gevoel,de vis trachten te verdrinken,hetgeen ik “geprobeerd”heb te weerleggen op basis van”feiten”.
    Ropie,op jullie site heeft dan gerepliceerd in”hulp van Anna Bijns”waarop jullie eveneens gesteld hebben van waar blijft Anna Bijns.

    Ik vind namelijk dat hij hier zijn ware aard heeft blootgelegd.
    Israël,de enige democratische staat in het midden oosten,bestaande uit 14 democratisch gekozen partijen,vereenzelvigen met de “Zionisten” leek mij de waarheid geweld aandoen,vandaar…
    Vriendelijke groeten.

    • Voor alle duidelijkheid: wij censureren geen ingezonden artikels, opiniestukken of reacties, tenzij de gebruikte terminologie – schelden en vulgair taalgebruik – de spuigaten uitloopt. Inhoudelijk nooit. Freddy Van Gaevers “Men zegge het voort” zijn daar het beste voorbeeld van.

Reacties zijn gesloten.