Steeds meer kindbruidjes in asielopvangplaatsen

Denemarken wil vluchtelingen die met minderjarigen getrouwd zijn onmiddellijk terugsturen.  Maar een imam heeft zo zijn bedenkingen: hij eist de gezinnen te respecteren en kindhuwelijken toe te laten.

De Deense krant Metroxpress bericht over een vluchtelingenmeisje van 14: ze is zwanger en getrouwd met een duidelijk oudere man.

Zo kwam er een debat op gang hoe de staat met zulke gevallen dient om te gaan.  Want het staat vast: het 14-jarig meisje is bijlange niet de enige minderjarige ‘vluchtelinge’ die verplicht werd tot een kinderhuwelijk.  In Noorwegen zou er naar verluidt zelfs een 11-jarig meisje mét echtgenoot asiel aangevraagd hebben.

De Deense overheid heeft het paar gescheiden.  De echtgenoot en vader van het ongeboren kind mag de 14-jarige slechts met begeleiding ontmoeten.  Een ander 14-jarig kindbruidje leeft echter met haar man samen omdat de overheid aannam dat ze 17 was.

In beide gevallen eist een meerderheid van de volksvertegenwoordigers in het parlement een duidelijk signaal van de overheid: die mannen moeten terug naar hun thuisland; de kindbruidjes daarentegen mogen in het land blijven.  Bij dergelijke huwelijken gaat het om pedofilie en dat is strafbaar.

Bij de moslims komt er weerstand tegen deze maatregelen.  “Eer men de bruidegommen politiek en moreel veroordeelt, zou men moeten bedenken dat de asielzoekers uit een totaal andere cultuur komen waarbij het huwelijk de weg naar de zekerheid kan zijn,” zegde Osama El-Saadi, imam en baas van een moskee in Aarhus, “als iemand dochter vroeg in het huwelijk treedt en een man heeft, dan kan dat de familie aan meer zekerheid helpen.”  En: “Men moet de gevallen uit verschillende oogpunten bekijken.  Vooral ‘vluchtelingen’ worden voortdurend met geweld en onzekerheid bedreigt.  Het gaat om een humanitair buitengewone situatie  en ik ben van mening dat men deze gezinnen moet beschermen.  Ze zijn immers getrouwd.”
Noch de leeftijd van de bruid, noch het leeftijdsverschil zouden volgens hem een ingrijpen van de overheid rechtvaardigen: “Zelfs als de man dubbel zo oud is hebben ze toch een gezin opgebouwd.  We zijn gedwongen die andere cultuur te aanvaarden.  We mogen dat gezinsleven niet verstoren.”
De dochter van de imam mag echter niet trouwen vooraleer ze 18 is, maar “in vele landen bestaan er geen regels.”

De meeste tot een huwelijk verplichte vluchtelingenmeisjes stammen uit Syrië, Irak en Afghanistan.  In Denemarken leven er intussen vier zwangere en vier moeders, die zelf nog minderjarig zijn.  Twee der moeders bevielen van hun kind toen ze zelf nog een kind van 14 waren.  Intussen zijn ze 16 en 17 jaar oud.

Focus

7 gedachten over “Steeds meer kindbruidjes in asielopvangplaatsen

 1. De imam …eist !! Kindjes die in het bed moeten kruipen met een oude vent , moet kunnen, tenslotte hunne pedofiele Mohamed had een vrouw die al zonder hulp op het potteke kon en hare tutter zojuist had afgeleerd . In het teken van de godsdienstvrijheid , begrip en het respect voor een andere cultuur zal uiteindelijk , mede onder druk van groen rode “grootsmoelen” de regering buigen voor de Islam . Ik hoop van ganser harte van niet . Ik heb zelf een kleindochter van 13 jaar en kan me niet voorstellen dat die het sex-speeltje zou worden van zo-een stink struikelbaardachtige VeTzAk .Dat ze Godver…..niet beginnen met …dat heeft allemaal niets met de Islaaaaam te maken ! Andere cultuur , verrijking …m’n kl….

 2. quote:
  “Eer men de bruidegommen politiek en moreel veroordeelt, zou men moeten bedenken dat de asielzoekers uit een totaal andere cultuur komen waarbij het huwelijk de weg naar de zekerheid kan zijn,” zegde Osama El-Saadi, imam en baas van een moskee in Aarhus,…

  Hallucinant, opnieuw en opnieuw…
  Deze zwans van dat soort wilden die ons de les komen spellen moet toch eens ophouden:
  – als die “baas” de achterlijke wetten wil toepassen, dat hij dat in zijn eigen land doet. Wat denkt die man wel dat hij onze Westerse beschaving met ZIJN wetten mag contamineren?
  – Gelijk welke overheid MOET dergelijke praktijken hier voor 100% veroordelen en onderbrengen in de categorie pedofilie. Echte Belgen/Europeanen vliegen daarvoor voor dertig jaren achter de tralies. Of werden ze de wetten hier ook al veranderd?
  – Die “bruid” moet hier niet blijven, maar met haar teergeliefde echtgenoot terug naar hun woestijn teruggestuurd worden. Die “bruid” kan volgens ONZE wetten niet als getrouwd beschouwd worden.
  – Voor de zoveelste keer wordt de godsdienst van enkele perverten als voetjelap gebruikt om HUN wetten hier op te leggen. Feitelijk heeft dit niets met godsdienst te maken, maar enkel met hun intenties om Europa over te nemen.
  – Opnieuw en opnieuw een perfect voorbeeld hoe laag tegen de grond gekropen wordt door de grote madammen en meneren die “in onze naam” beslissen. Altijd maar plooien en plooien.
  – Hopelijk schieten bij de volgende verkiezingen meer en meer Europeanen wakker…want straks kan uw dochter of kleindochter van 10-12 jaar hetzelfde lot ondergaan. Ik mag er niet aan denken.

 3. Kindbruidjes!!! Een typische vorm van een Orwelliaanse taalgebruik.
  Het gaat hier gewoon om kinderen die het slachtoffer zijn van pedofielen!!
  Men heeft het dan over een huwelijk dat dan synoniem is voor een verkapte slavernij met sadistische praktijken!!
  Die mannen dienen dan ook in de gevangenis gegooid te worden en nadien uit het land geschopt te worden.
  Waar zitten de feministen van “NEEN is NEEN”!!
  Waar zitten al de deelnemers aan de witte mars tegen Dutroux!!!
  Als men dan consequent is dan moet Dutroux vrijgelaten en in ere hersteld worden.
  Als er geen probleem is met kindbruidjes die de eerste huwelijksnacht niet overleven.. wat is dan het probleem met Dutroux??

 4. Het kind bruidje is meestal de zoveelste vrouw van, ook dat behoort tot de cultuur evenals ‘produceren’van heel veel kinderen.

 5. En hoe zit het bij ons?
  Onze kinderen worden op school het offer van pedagogen over het seksueel onderricht. Ze brengen in dat verplichte vak de ambtelijke leerstof van tegennatuurlijke seksuele praktijken als legitieme lustbron. Deze sociale techniek waarmee men onze kinderen op vroege leeftijd belast breekt hun weerstandsvermogen voor een eigen gezond oordeel.

Reacties zijn gesloten.