Spontane tegenbetoging, (s)linkse bijverdienste?

Willen de spontane tegenbetogers van Pegida vooraf toezegging van een passende vergoeding?

Nvdr:  Deze berichten hebben wij al verschillende keren ontvangen.  We kunnen deze echter niet op hun echtheid controleren.  Er bestaan tientallen Jan Zimmermann-profielen op het internet.  Ook Lila Tiger is niet te vinden.  Vooral de laatste zin ”Steuer- und Abgabenfrei” is er teveel aan. Weet iemand meer?

“Wieviel Staatskohle kann ich abgreifen?

Dank der Mittel, die uns das Bundesamt für Antifaschismus für den Monat Februar zur Verfügung gestellt hat, können wir für folgende Demonstrantionen an Member von Antifa e.V. Demonstrationsentgelte auszahlen:

Pegida Dresden: 25 Euro pro Stunde plus Zulage des Freistaates Sachsen von 3,50 Euro pro Stunde
Legida Leipzig: 25 Euro pro Stunde plus Zulage des Freistaates Sachsen von 1,50 Euro pro Stunde
Sonstige gida Demos: 25 Euro die Stunde
Für allgemeine Demos gegen Faschisten wie npd, afd usw. wird die Höhe des Demonstrationsentgelts stets am Tag vor der Demo festgelegt. Die Höhe bewegt sich zwischen 17,50 Euro und 23,50 Euro.
Neben dem Demoentgelt könnt ihr einen der #48Busse benutzen, sowie das Catering in Anspruch nehmen. Selbstverständlich kostenlos. Bei den meisten Demos bieten zusätzlich eine kostenlose Ausleihe von Hassis und Kapuzis an.
Das Demonstrationsentgelt ist steuer- und abgabenfrei. Hier gilt eine Sondervereinbarung mit dem Bundesfinanzministerium.

Bron

7 gedachten over “Spontane tegenbetoging, (s)linkse bijverdienste?

 1. De problematiek van de betaalde “tegen betogers” is reeds geruime tijd aan bod gekomen in de media. Zie bruggetjes. Vooral het eerste bruggetje is interessant, maar nauwelijks leesbaar, tenzij voor betalende lezers.
  De steun aan deze “tegen betogers ” gebeurt ook via het inleggen van bussen.
  Uit de bijgevoegde bruggetjes blijkt ook dat er “kandidaten” gezocht worden om ballonnetjes en folders uit te delen (en dit tegen betaling!!). Het is mogelijk dat dit één der “de truken van de foor” is om de “tegen betogers” te kunnen betalen.
  Uit deze bruggetjes blijkt ten andere ook dat er belastinggeld op diverse en verdoken manieren werd verspild, waarbij de vindingrijkheid geen grenzen kent.

  http://www.taz.de/!154642/
  https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2015/debatte-um-finanzierung-von-anti-pegida-demonstration/
  http://www.pi-news.net/2015/02/dresden-105-496-euro-fuer-anti-pegida-demo/
  https://volksbetrugpunktnet.wordpress.com/2015/01/22/pegida-legida-antifa-vom-staat-finanziert-und-der-lugenpresse-gedeckt/
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/torben-grombery/steuergeld-missbrauch-setzte-die-staatskanzlei-in-sachsen-bezahlte-protestler-gegen-pegida-ein-.html
  https://www.compact-online.de/anti-pegida-demondstranten-vom-staat-bezahlt/
  Inzake het “Steuer und Abgabefrei” zal men moeten kijken naar het fiscale statuut van dergelijke vergoedingen, waarbij men dan vermoedelijk met één of andere fiscale kunstgreep ontsnapt aan belastingen.(of toch ten minste aan de aangifte van deze inkomsten). Mijn gebrek aan kennis in deze materie laat echter niet toe hierover een uitspraak te doen.
  Voor de rest mag men niet vergeten dat zowel de federale als de deelstaten grote budgetten ter beschikking stellen voor de strijd tegen het “rechtsextremismus”.
  https://jungefreiheit.de/debatte/streiflicht/2015/eine-asymmetrische-aechtung/
  http://www.tagesspiegel.de/berlin/brandenburg/rechtsextremismus-streit-um-projektgelder-gegen-den-fremdenhass/158980.html
  In feite komt deze strijd tegen het rechts extremisme er op neer het verzet tegen de vreemdelingen invasies en de verraders, te criminaliseren.

 2. Jaja, de duitsers laten het zich wat kosten, zeker nu blijkt dat er meer Turken het land verlaten dan dat erbij komen, is iedereen meer dan welkom.

  PS: wat is Hassis?

 3. Fascisten krijgt stilaan een aangename bijklank . Als ge het niet eens bent met de overspoeling door een vreemd volk die onze cultuur , onze manier van samenleven .Als je daarover je ongenoegen uit op vreemdzame manieren door protestacties , dan ben je een fascist . Als je kritiek durft uiten voor welke reden ook , op correcte partijen , vooral dan rood en groen, ben je een fascist !
  Ik ben een fascist en een mestkever en heb alle reden of fier te zijn over die twee mij toegekende onderscheidingen . Want WIJ en enkel WIJ beschikken over de gave om ons gezond verstand te gebruiken . De kleur “rood” betekend gevaar . De kleur “groen” betekent onvolwassen zijn (groen achter de oren) het is zelfs de kleur van hun beschermelingen

  • Ik ben fier fascist, mestkever en Vlaming te zijn, want daar geraak je nooit meer vanaf al woon ik in China de volgende 50 jaar.
   Daar wonen toch de oudste mensen hé.

Reacties zijn gesloten.