Slechte vooruitzichten…

Afbeeldingsresultaat voor corona money

… voor sjaaltjesmadammen

De regering van deelstaat Sachsen is blijkbaar helemaal ondergedompeld in de coronawaanzin. Roland Wöller (CDU), binnenminister, verduidelijkte de “beschermingsmaatregelen”:

“Verbod als gevolg van de nieuwe corona-beschermbevelen. Sinds maandag is het dragen van een chirurgisch masker in de auto verplicht als zich personen uit meerdere huishoudens (in experten-Nederlands: “bubbels”, in het voertuig bevinden. Het dragen van een zonnenbril of muts (… of andere hoofdbedekking) is niet toegelaten als een mond-neus-bedekking gedragen wordt.

Reden: de stratenverkeerswetgeving. Chauffeurs mogen hun gezicht niet zodanig verhullen dat het niet meer herkenbaar is. Deze herkenbaarheid moet bijzonder tijdens het flitsen gegarandeerd zijn. Als een algemene regel geldt dat gezichtskenmerken in elk geval moeten herkenbaar zijn”.

De politie is het er niet helemaal mee eens. Je mag een zonnenbril en een hoofdbedekking dragen samen met het voorgeschreven masker… Je mag… maar niet als je geflitst wordt!!! En hoe moet de chauffeur dat weten? Waarschuwingen op je gps voor flitscamera’s zijn immers ook verboden in Merkelland!

De coronakassa rinkelt en blijft rinkelen…

Mund-Nasen-Schutz, Sonnenbrille und Mütze im Auto – doch alles erlaubt? | MDR.DE