Schuld en boete ‘über alles’ + aanvulling

Schon lange hat keine Deutsche Regierung mehr Diktaturen und Mörder so offensichtlich hofiert und deren Kritiker verfolgt, wie es heute der Fall ist.

Geplaatst door Cahit Kaya op woensdag 6 april 2016

 

Het humoristisch lied ‘Erdowie, Erdowo, Erdogan” werd nog halfslachtig verdedigd.  Vrijheid van meningsuiting, nietwaar?  Maar kon uiteraard niet gevolgd worden door een gedicht, voorgedragen in een satirisch tv-programma.  Justitie greep in – Genosse Erdogan moet men te vriend houden – er dreigt 3 jaar gevangenisstraf voor Jan Böhmermann.  De klacht luidt: laster en eerroof.  ZDF heeft het beeldmateriaal intussen verwijderd – ook op YT –  en zich verontschuldigd.  De tekst is inderdaad grof, maar de pointe van het verhaal is dat het programma door middel van dit gedicht wou duidelijk maken hoe dun de lijn tussen satire en laster is, wat kan of niet kan.

Kan niet.  Erdogan is verboden terrein.  Nochtans had hij in een interview met Amanpour nog verzekerd dat hij ‘open staat voor kritiek’ maar niet voor ‘laster en eerroof’.  Hij heeft geen enkel probleem met een ‘eenvoudige sketch’ maar de leider van een land als satirisch mikpunt nemen, komt neer op laster en eerroof, een heel ander paar mouwen.  Laten we ook niet vergeten dat daardoor ook zijn kiezers beledigd worden.  Heeft nog nooit iemand in Vlaanderen bij stilgestaan.  Integendeel.  Vlaams Belang-kiezers zijn ‘mestkevers’, toch?  Erdogan verzekert dat hij zal blijven ageren en klacht indienen tegen hen die luidop durven twijfelen aan de grootheid van de Kalief.

Het Duitse volk mag men daarentegen gerust op de korrel nemen.  Hoe zeggen het de linkse volksmenners ook weer?  ‘Deutschland, du mieses Stück Scheiße’ …Dat Duitse volk heeft intussen een dikke laag eelt op hun ziel gekweekt.  Stockholmsyndroom.  Of hun ziel verkocht aan de duivel.

Staatsanwaltschaft ermittelt gegen Böhmermann

The Intercept

Aanvulling: de video van de uitzending met het gedicht werd ‘verwijderd’.  Böhmermann reageerde: ‘mocht hij de gevoelens van een loepreine democraat gekwetst hebben, dan vraagt hij om vergiffenis’.

Het kwam zelfs op de regeringstafel.  De regeringsmededeling is op zich ook een straf stukje – weliswaar ongewilde – satire.

 

5 gedachten over “Schuld en boete ‘über alles’ + aanvulling

 1. Misdaad loont in pelgië,waarom toch,vragen de burgers zich af !!

  In alle andere beschaafde landen van West-Europa bestaan er systemen van onsamendrukbare straffen en heel wat landen (zoals Nederland) kunnen hun bevolking verzekeren dat wie levenslang krijgt ook daadwerkelijk levenslang achter de tralies gaat. Alleen in België blijft de laksheid troef. Nergens anders in Europa bestaat er een vrijlatingssysteem dat zo dadervriendelijk is als in België. We hebben er vorige week de vreselijke gevolgen van mogen ondervinden.

  Bart Laeremans

 2. TV in de BRD.

  In de BRD hebben de burgers het privilegie om voor radio- en tv ontvangst te moeten betalen, 19,78 euro/maand. Zelfs dan als ze kunnen bewijzen dat ze noch radio, noch tv bezitten. De enige mogelijkheid om eraan te ontsnappen is te emigreren of dakloos te worden, want vanaf het ogenblik dat je een woonst hebt, bestaat de mogelijkheid dat je een toestel kunt aansluiten.
  Iedereen neemt dit niet. Er zijn weigeraars. Eentje kwam al voor 2 maanden in de gevangenis en op de bankrekening van de Berlijnse voorzitster van AfD, Beatrix von Storch, werd beslag gelegd.
  Dus willen of niet, TV zal je hebben omdat de regeringspropaganda niet aan je voorbij zal gaan.

  p.s. ik hoop dat mijn naam correct doorkomt en weer niet vervormd wordt tot a of gadagaskar.

 3. Het gaat hier over veel meer dan schuld en boete. Het gaat hier om een regelrechte vernietigingsoorlog die door de Duitse regering(en al wat er rond zweeft) gevoerd wordt tegen het Duitse volk :
  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2016/04/08/diese-regierung-vernichtet-ihr-eigenes-volk/
  met een citaat :
  “Noch nie gab es in Deutschland so viel Verlogenheit wie zum jetzigen Zeitpunkt.
  Was in Deutschland gerade passiert, hat nichts mit Menschlichkeit zu tun, sondern mit Unmenschlichkeit.
  So etwas kann nur dann geschehen, wenn Regierungen an der Macht sind, welche die Gewaltenergien weltweit fördern, stützen, beschützen und aufbauen.
  Nur dann kann es zu solchen Umständen kommen, wie sie in Deutschland momentan vorherrschen.
  In Deutschland werden die friedfertigen Energien gegängelt, bestraft, gedemütigt, erniedrigt, eingesperrt, vergewaltigt, verletzt, verbal angegriffen und getötet, während die Energien die dies bewerkstelligen, sich durch Propaganda, Gesetze und die verliehene Macht, vor Verfolgung schützen.
  In Deutschland herrscht momentan nicht das Gute, sondern das abgrundtief Schlechte.
  Drogendealer, das organisierte Verbrechen, Religionen die einem Gewaltmenschen als Propheten folgen, können sich so ungehindert in Deutschland ansiedeln und ausbreiten.
  Gefördert durch deutsche Steuergelder.
  Schutz wird dem deutschen Volk nicht mehr gewährt.
  Die jetzige Regierung tut alles, damit Deutschland in Gewalt versinkt.
  Sie fördert die Gewalt in einem Maße, wie sie in der Geschichte von Deutschland in so einer Art noch nie vorgekommen ist.
  Diese Regierung richtet sich gegen ihr eigenes Volk.
  Vernichtet es.
  http://petraraab.blogspot.de/2016/04/diese-regierung-vernichtet-ihr-eigenes.html
  (=einde citaat).
  Op het eerste zicht is dit totaal onbegrijpelijk, maar als met weet wie IM Erika werkelijk is, en welke buitenlandse belangen ze dient, dan is het wel begrijpelijk.

  .

 4. Op Duitse blogs is er ook heel wat protest tegen Jan Böhmermann en niet wegens zijn ‘satire’ tegen Erdogan. Ze vinden Jan een platte vent in zijn propaganda uitzendingen tegen alles wat niet de ‘Linke Linie’ vaart. Ze noemen zijn beledigingen aan de Duitse burgers de uitingen van een systeem linkse geesteszieke.

Reacties zijn gesloten.