Schoolformulier: keuze tussen 80 thuistalen

camera_cartoon_CA01P021Scholen in Wales vragen ouders naar achtergrond leerlingen

Men vraagt zich automatisch af of de inrichtende macht van het onderwijs in Groot-Brittanië compleet de pedalen verloren heeft of dat ze, met de nodige ironie,  op de vloek van de multikul wou attent maken.  Als dit laatste het geval is, dan is ze in haar opzet geslaagd.  De scholengemeenschap van Conwy kon voor een dag op wereldwijde belangstelling rekenen.

Leerlingen van een scholengemeenschap in Conwy, Noord-Wales, kregen een formulier mee naar huis waarop de ouders verschillende zaken moesten invullen zodat de inrichtende macht zich een idee kon vormen over de achtergrond van de leerlingen.

96% van de bevolking is blank.  U weet wel: gewoon het witte mensensoort, sommigen zelfs met sproeten en een gevoelig velletje.  Zeg maar een factor 50 zonnebescherming op een bewolkte dag.  Men zou toch durven veronderstellen dat de eerste taal van de kinderen in die regio Engels of Welsh is.  De ouders waren meer dan verbaasd dat ze mochten kiezen tussen een lijst van 80 talen, waaronder Igbo (dialect in Zuid-Oost Nigeria) en Tagalog (gesproken door 25% van de Filippino’s). 

West Africa: Parents in Conwy, north Wales have been asked if Wolof was their first language

Ouders in Conwy werden gevraagd of Wolof hun eerste taal was

De plaatselijke overheid van Conwy had de lijst, voorzien door de Welsh regering, al ingekort want oorspronkelijk stond daar een keuze van 300 verschillende talen en rassen.  Andere vermelde talen – evenzeer wereldwijd bekend – waren Kannada (plaatselijke taal in een de Indische staat Kannartaka) en Wolof, zeer populair in Senegal, Gambia en Mauritanië.
Daar hield het niet bij op.  Er moest nog gespecificeerd worden tot welke etniciteit het kind hoorde; de keuze voor nomaden en zigeuners bood niet minder dan 7 categorieën en en surplus nog eens ongeveer 85 andere nationaliteiten en rassen.

De informatie is blijkbaar onontbeerlijk om een “betere schoolvorming te kunnen geven”.

Ouders dachten dat ze een test aardrijkskunde moesten invullen.

Bron: MailonLine

2 gedachten over “Schoolformulier: keuze tussen 80 thuistalen

  1. Als die foto van leraar met zijn leerlingen , getrokken werd op de speelplaatst van een schooltje in Wales kan ik best begrijpen dat daar niet alleen engels gesproken word , maar zelfs Nederlands met een Brusselse tongval.

  2. Afrikaans sal waarskynlik ook op die lys van vreemde tale staan. In Londen is daar glo meer as 100 000 Afrikaanssprekende blankes. Afrikaners met Skotse bloed in hul are, tel ook onder die duisende Afrikaners in Brittanje, en vele van hulle woon in Skotland. Wanneer Skotland onafhanklik sou word, sal duisende méér uit Suid-Afrika na Skotland terugkeer.
    Daar kan vir Afrikaners geen groter GESKENK wees, as wanneer Skotland en Vlaanderland onafhanklik word nie. Selfs die onafhanklikwording van Catalonië, mag dalk ‘n paar Afrikaner-immigrante lok. En, met ‘n PVV-regering in Nederland, sal minstens 1-miljoen Afrikaners hulle in hul stamland wil gaan vestig!!! Geert Wilders sal veel steun vanuit Afrikaner-geledere ontvang.

Reacties zijn gesloten.