Onnuttig nieuws over een onnuttige koning

Onnuttig nieuws over onnuttige koning

Feest in het kleine Afrikaanse landje Swaziland. Koning Mswati III voegt wederom een jong bloempje aan zijn collectie vrouwen toe.

De 45-jarige vorst geeft het jawoord aan de 18-jarige Sindiswa Dlamini, zijn 15de echtgenote.

Tijdens een jaarlijks ritueel dansen meer dan vijftigduizend meisjes voor de koning. Uit een van de danseressen kiest hij zijn nieuwe vrouw.
De gelukkig bruid, Dlamini, heeft juist haar opleiding voltooid en nam dit jaar deel aan een schoonheidswedstrijd. Zij werd het afgelopen weekeinde gepresenteerd.

Daarvoor had Dlamini, die in de taal van de Swazilanders Liphovela (koninklijke verloofde) wordt genoemd, drie keer met blote borsten en met rode veren op haar hoofd bij een traditioneel festival voor de koning en zijn gasten gedanst.

De bruid kan een leven van luxe tegemoet zien. In 2008 gaf het koningshuis 168 miljoen euro uit aan de extravagante levensstijl. De koning kost Swaziland meer geld dan onderwijs en gezondheidszorg. Het gemiddelde maandinkomen van een inwoner van Swaziland is elf dollar.

Het totale vermogen van de koning wordt volgens verschillende bronnen op meer dan 100 miljoen, resp. zelfs meer dan tweehonderd miljoen dollar geschat. Al zijn vrouwen krijgen een huis en een BMW. Of een Mercedes, daarover verschillen de berichten.

Mswati is sinds 1986 in Swaziland aan de macht. Terwijl de 1,2 miljoen inwoners in bittere armoede leven, omringen de vorst en zijn vijftien vrouwen zich met luxe.
De monarch heeft de vrije hand in zijn land. Zijn onderdanen knielen voor hem als ze hem aanspreken en hij staat bekend als umlomo longacali manga: de mond die geen leugens vertelt.

Toch zijn er protesten. Toen de koning van het straatarme Swaziland een privéjet van vijftig miljoen dollar wilde bestellen, stak het parlement daar een stokje voor. Toen hij voor zijn veertigste verjaardag een stadion liet bouwen en een colonne BMW’s aanschafte, gingen de mensen de straat op.
Ook de rest van de wereld vraagt zich af waarom zij ontwikkelingshulp moeten betalen aan een land waarvan de koning regelmatig een nieuwe Rolls Royce bestelt.

Een schrijnend probleem is het hoge aantal aidsslachtoffers in Swaziland. Veertig procent van de bevolking is geïnfecteerd met het HIV-virus. King Mswati III realiseerde zich dat dit een groot probleem was. Hij raadde meisjes aan om tot hun negentiende levensjaar te wachten met seks.
Bij de bruidsceremonie die daarop volgde, koos de koning echter een zeventienjarig meisje als zijn nieuwe bruid. Dit drukte de koning zwaar op zijn geweten en hij legde zichzelf een boete op. Hij betaalde precies één koe boetegeld.

Ter illustratie een filmpje van twee jaar geleden over de jaarlijkse dansceremonie, waaruit zijne polygame majesteit een bruid kiest.

Verschillende internationale bronnen

4 gedachten over “Onnuttig nieuws over een onnuttige koning

 1. Daar is nie ‘n groot verskil tussen die verskillende swart etniese groepe in Afrika nie. Koning Swati en President Zuma val ook in dieselfde afdeling. So was dit 200 jaar gelede, en so is dit vandag nog.
  Wat so ironies is, is dat liberaliste en sosialiste oorsee van die paar blankes wat in Suider Afrika woon, verwag om vryelik met die swartes te meng en te vermeng, om uiteindelik “one big, happy family” te word.
  Hoe kan ‘n Europeër, wat streng volgens sy tradisies, ‘n beskaafde lewensstyl handhaaf, en gedurig daarna streef om vooruit te gaan en selfs nog méér beskaafde norme koester, hom/haarself verneder deur met barbare te meng en te vermeng!!!
  Daar woon nou sowat 1-biljoen swartes in Afrika, en waarskynlik niks meer as 10-miljoen blankes nie. Ons, die blankes, voer ‘n stryd om oorlewing. As ons maar net een millimeter aan die druk van ons vyande en ons kritici sou toegee, sal ons daarmee heen wees. Dit sou selfmoord vir ons beteken.
  As ons wil oorleef, het ons net 2 keuses: vlug uit ons geboorteland, en gaan woon in ‘n stamland in Europa; of konsolideer met mede-Afrikaners en stig ‘n nuwe Boere-republiek in die westelike helfte van Suider Afrika.
  Armoede is nie vir Afrika se politieke leiers ‘n probleem nie. Net soos wat die Moslems “72 maagde” verlang, so is dit ook die geval met swart leiers. Gee aan hulle “72 maagde” en hulle het vrede met wat verder in hul land gebeur. Alles wat verkeerd gaan, is apartheid se skuld, en die blankes moet betaal.
  Ons moet weer ons eie republiek kry, en die indiensneming van “goedkoop”, volksvreemde, swart arbeiders, moet as ‘n oortreding van die republiek se wette beskou word. Met ons rug teen die see (Atlantiese Oseaan) moet ons vir ons ‘n klein stukkie van Afrika neem en tot die dood toe verdedig. Slegs dan, sal die witman in Afrika oorleef!!!

 2. De beste ontwikkelijkshulp die het vrijgevige en beschaafde Westen te bieden heeft, voor dat Zwanstni-land is die koning Mwatismedatallemaal III , stillekens en beleefd uitrangeren ! Geef hem desnoods een zitje in het Europees parlement tussen andere niksnutten zoals Verhfstd bv. Ik begrijp maar niet hoe dergelijke verlorenkost en vrouwenliefhebber , nog volk kan trekken die hem zelfs nog toejuichen , terwijl die sukkelaars nog niet zeker zijn of ze die avond iets te eten hebben. Wij hebben ook dat probleem met onze koning ! Toejuichen voor wie en voor wat Gelukkig is dat verleden tijd voor het Vlaamse volk De” leve de koning ” roepers zijn heden ten dage goed betaalde acteurs die de indruk moeten wekken hoe populair onze vorst is.

 3. We moeten toch toegeven dat deze koning zijn vrouwen en kinderen wettelijk erkent terwijl anderen, in alle discretie, hun relaties en nakomelingen verloochenen.

 4. Het doet toch plezier om te zien hoe goed onze ontwikkelingshulp gebruikt wordt, en ik hoop dat de linkse meute die ontwikkelingshulp nog een beetje op drijft want ze helpt toch zo die arme negertjes aan een gezellig feest.

Reacties zijn gesloten.