Mechelen roept op tot betalend Kerstmis

Mechelse christenen draaien op voor Kerstmis

In de nasleep van de beslissing van het Mechelse stadsbestuur om moslims mee te laten betalen voor de logistiek rond het Offerfeest, heeft burgemeester Bart Somers (Open Vld) zich ook voorgenomen om de lokale christenen te laten opdraaien voor het Kerstfeest. De christelijke gemeenschap, een belangrijke meerderheid in de Maneblussersstad, reageert verbolgen.

De organisatie van de kerstmarkt kost alle Mechelaars, en dus ook de moslims, handenvol geld.

“Zo’n kerstmarkt kost meer dan ze opbrengt”, berekende de burgemeester. “Door de aanwezigheid van diverse jeneverkramen moeten we extra agenten en stadswachten inzetten, en die kosten geld. Zeker op Kerstmis zelf, een officiële feestdag waarop agenten dubbel betaald moeten worden. Al die kerstverlichting in de winkelstraten betekent ook een serieuze meerkost op de energiefactuur, om nog maar te zwijgen van de gage voor de acteurs in de levende kerststal. Bovendien komen de mensen door de economische crisis eerder om gratis mee te genieten van de artificiële gezelligheid dan om het zoveelste houten postuurke te kopen waar ze niets mee kunnen doen.”

Die jaarlijkse meerkost, die vaak tot in de tienduizenden euro’s loopt, wil het stadsbestuur nu verhalen op de christelijke gemeenschap. “Kerstmis is een christelijk feest, maar de kosten ervan worden gedragen door alle Mechelaars”, argumenteert Somers. “Of je nu moslim, sikh, jood, atheïst of anders gezind bent, je betaalt mee, en dat vinden wij niet fair. Daarom vragen we de christenen om een kleine bijdrage te betalen voor de organisatie van het kerstfeest. Vijftien euro om de hele binnenstad gezellig te maken tijdens de donkerste wintermaand, dat is nu toch niet te veel gevraagd?”

Boycot
De christelijke gemeenschap is echter verbolgen en roept op tot een boycot van het kerstfeest. “Broeders en zusters, maak dit jaar geen adventskrans, koop geen kerstboom, stuur geen kaartjes naar familie en vrienden, en hang zeker geen idiote kerstman aan je gevel die zogezegd je raam inklimt”, foetert aartsbisschop Léonard, die zich als spreekbuis van de misnoegde katholieken opwerpt. “We zullen nog eens zien of het stadsbestuur voet bij stuk houdt als de omzet van de Ava en de Action drastisch de dieperik in gaat, of als de kalkoenboeren met hun stock blijven zitten.”

Jan-Pieter De Leugheneire bij De Raaskalderij

7 gedachten over “Mechelen roept op tot betalend Kerstmis

 1. Dat Somertje komt uit de Volksunie is niet te geloven, ik denk dat zijn vader zich omdraait in zijn graf. En dat ik in mijn jeugd mij volledig ingezet heb voor zulke mensen daar heb ik nu spijt van. Voor mijn inzet bij het Vlaams Blok Vlaams Belang daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

  • Altijd even onderaan kijken… humor… De Raaskalderij zet ons wel eens op het verkeerde been!
   Al zal mij van Somers niet veel nog kunnen verbazen!

 2. Baby face Somers schrijft geschiedenis met zijn voorstellen. De eerste stappen zijn gezet , het sein is gegeven voor de Christen-vervolging .Het oude Rome is ontwaakt in Mechelen . Straks worden onze katholieke broeders in de grote arena tot grote vreugde en opwinding van moslims door , rood , groene en blauwe roofdieren opgepeuzeld . Cee Dee en Vee laat een licht protestje horen met opgestoken vingertje.

 3. Inderdaad , Somerse “Humor” ! momenteel kunnen we daar nog om lachen . Met dat succesnummer van de Strangers “Ziekenkas” konden wij indertijd ook mee lachen . Hier en daar verdwijnen kerstbomen en zijn atributen , omwille van onze moslimbroeders …daar word al minder om gelachen .In de toekomst zullen we helemaal niet meer lachen !

 4. Laten we niet vergeten dat in de Londense Oxford Street, ooit wereldberoemd omwille van zijn prachtige feeërieke kerstverlichting, nu ook amper nog een lampje mag branden. Dit om de verschillende religies “niet voor de borst te stoten” volgens een puur en puur Engelse Cockney!

 5. Dat de Britten er helemaal niets mee inzitten om een andere godsdienst voor de borst te stoten bewijst de jaarlijkse optocht van de protestanten door katholieke wijken in Belfast. Kerstversiering verbieden heeft dus een andere reden: het vernederende kruipen voor de toekomstige heerser.

 6. Maar mensen toch ze doen dat niet voor de godsdienst van de vrede, maar voor besparingen, heb je het nog niet begrepen

Reacties zijn gesloten.