Schiet (niet) op de pianist

Politiek Wild West. - Schiet niet op de pianist - hij doet zijn best!Politiek Den Haag zou druk hebben uitgeoefend op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om in Opsporing Verzocht minder aandacht te besteden aan zaken waarbij Marokkanen of andere allochtonen worden gezocht. Dat zeggen ‘enkele politieagenten’ die in het productieteam zitten vrijdag in Nieuwe Revu.

“De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen.”

De overheid zou ‘een betere afspiegeling van de samenleving’ terug willen zien in het AVROTROS-televisieprogramma, aldus de politieagenten. ,,Het grote aantal Marokkanen in Opsporing Verzocht wekt weerzin op in politiek Den Haag”, onthult een agent anoniem in Nieuwe Revu. ,,We hebben laatst weer te horen gekregen minder aandacht te moeten besteden aan zaken waarbij allochtone verdachten worden gezocht. We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren.”
Lees verder bij De Telegraaf

4 gedachten over “Schiet (niet) op de pianist

 1. Nochtans willen ze in de TV programma’s meer multiculturele uitstraling geven, dan is opsporing gezocht toch een juist programma

 2. Ze zullen wel verplicht worden om het woord Marokkaan te vervangen om groen en dergelijke linkse vriendenkringen terwille te zijn ! Bijvoorbeeld
  “”zonnebankgebruinde Nederlandse onderdaan””. Dat klinkt milieu-vriendelijker !

  • Niet echt, René, we moeten met z’n allen minder stroom gebruiken, behalve elektrisch auto’s, die worden daarentegen aanbevolen. Wij houden het op “onze gepigmenteerde medemensch”.

 3. Voor de media in Belgie geldt er al een beperking voor het berichten over criminele allochtonen.

  AANBEVELINGEN VOOR DE BERICHTGEVING OVER ALLOCHTONEN
  Deze Aanbevelingen zijn in 1994 door de AVBB in samenwerking met het Centrum voor Racismebestrijding op papier gezet na uitgebreid media-onderzoek. De Aanbevelingen hebben niet het karakter van formeel deontologische normen, wat niet belet dat de Raad voor Deontologie van de AVBB ze desgevallend wel in zijn beoordelingen betrekt.

Reacties zijn gesloten.