Rechts(extremisme) bestrijden kan men leren

Universiteit Marburg wil een cursus “Hoe rechtsextremisme bestrijden” aanbieden.

De Philipps universiteit in Marburg (Hessen) zal vanaf de wintersemester 2022/23 een mastercursus “Advies i.v.m. rechtsextremisme” aanbieden.

Wie komt hiervoor in aanmerking? Als beroepsomschrijving wordt het “mobiel advies tegen rechtsextremisme” opgetekend. Of duidelijker: de doelgroep zijn de diverse linksextreme NGO’s en dito organisaties die met belastinggeld vet gemest worden om politiek andersdenkenden aan de schandpaal te nagelen met beschuldigingen zoals nazisme, racisme, … enz.

De univ wil hiermee o.a. een “wetenschappelijk-theoretische vakkennis” en een “uitbreiding van de praktische omgang door het verwerven en uitdiepen van relevante analyse- en adviesmethodes” bereiken. U verneemt ook dat het concept ontstond in samenwerking met opvoedingswetenschappen van en met het democratiecentrum Hessen.

Dat Timo Reinfrank als docent gekozen werd mag niet verbazen. Hij heeft nl. de leiding van de linksextreme Amadeo Antonio Stiftung in Berlijn, in een vorig leven opgericht door Anetta Kahane, een agente van de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Wie er ook opgedoken is: geograaf Bernd Belina, supporter van de “Kritische Geografie”. De opvallende gelijkenis met het begrip “Kritische Theorie“ van de eveneens linksextreme “Frankfurter Schule” is niet toevallig.

Zur Zeit

https://www.uni-marburg.de/de/fb21/studium/studiengaenge/m-a-beratung-im-kontext-rechtsextremismus