Racisme

Pleisters zijn racistisch.  De meeste worden in een onopvallende beige kleur gemaakt.  Maar dat betekent juist voor een donkergetinte medemens een stigma, een teken van blanke overheersing.

Dat klaagt de linkse politica Paula Dahlberg, afkomstig uit Colombia, geadopteerd in Zweden, aan.
Zij schrijft over ‘het dagelijkse racisme’ op haar blog.  De pleisters zijn haar een doorn in het oog.  Ze zoekt voor zichzelf doorschijnende pleisters, want een pleister in de kleur van  haar huid is gewoon niet beschikbaar.
Uiteraard heeft de woordvoerster van de pharmaceutische sector zich al verontschuldigd; er worden inderdaad  nog geen pleisters voor de nieuwe Zweden aangeboden.   Ze vindt het beschamend dat de sector daar nog niet zelf opgekomen is en ze gaan op zoek  naar een producent die donkere pleisters kan leveren.
Dahlberg verwijt de toestand aan de ‘blankennorm’.  Hoewel de meerderheid in Zweden (nog) blank is.

Wat een geluk dat er chocomelk bestaat!

Speisa

10 gedachten over “Racisme

 1. Ik moet en niet zonder schaamte toegeven dat mijn meest plezant en edel lichaamsdeel een racistisch uiterlijk heeft , want hij is blank! Maar dat is maar schijn want alle rassen , uiteraard enkel en alleen die van het vrouwelijk geslacht zijn welkom . Samen kunnen wij veel plezier beleven ! Het is zelfs een toppunt van integratie

 2. Verdorie, ze heeft een punt. Zelf ben ik nogal bleek van huid, dus de gangbare pleisters zijn te donker voor mij. In Brico’s en dergelijk heeft men verfmengers, die praktisch tot in het oneindige verschillende kleurtjes kunnen samenstellen. Zouden verfwinkels en farmaceutica tot een samenwerking kunnen bewogen worden?
  Tussen haakjes: dat clipje is mee van de idiootste dat ik ooit gezien heb.

 3. Zijn varkens omwille van hun huidskleur ook racisten ? Zijn varkenskwekers in feite kwekers van racisten . Wordt het eten van varkensvlees een daad van racisme , en komt er een verbod voor het nuttigen van coteletjes .Werk aan de winkel voor het Europarlement en voor de Moslimexclusieven want tenslotte zijn mijn lekkere lievelingsdieren , alhoewel ze geboren racisten zijn tot op heden gespaard gebleven van alle onheil .

 4. Dat pleisters beige zijn, heeft niks te maken met racisme, maar het heeft te maken met het feit dat hier beige mensen thuishoren.

 5. Niet alleen pleisters maar ook (maand)verband zijn rascistisch. Sarcasm off!

  De linkse politica Paula Dahlberg, afkomstig uit Colombia, geadopteerd in Zweden.
  Wij hebben in NL ook zo’n vreselijke jankert, Sylvana Simons!

Reacties zijn gesloten.