Quo vadis, Syria? (aanvulling)

Het kon niet uitblijven. Ook Syrië krijgt met de coronabesmetting te maken. Na ons artikel van gisteren vernemen we vanochtend dat het aantal besmettingen met 4 toegenomen is. Ook ditmaal geïmporteerd uit het buitenland via een landing op de luchthaven van Damascus. Naar verluidt zouden de besmette personen onmiddellijk na landing in quarantaine geplaatst zijn. (…) Syrië zou over (slechts) 1000 tests beschikken, geleverd door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). (…)

De cavalerie is in aantocht. Eén van de Russische schepen die via de Bosporus koers zetten naar Tartous, heeft naar verluidt medisch materiaal en drie legerziekenwagens aan boord. (…)

De VN en het Internationale Rode Kruis doen ook hun duit in het zakje: dinsdag lieten ze weten dat “een onmiddellijk staakt-het-vuren in heel Syrië nodig is om de coronabesmettingen in Syrië te bestrijden en te beletten uit te breiden”. Juist. En wat met de sancties? Wanneer komt er een oproep om de sancties, die even goed slachtoffers maken, op te heffen? Wie levert er maskers, schorten, brillen, beademingsapparaten, tests?

Vanaf gisteravond 18.00 tot vanochtend 06.00 uur: avondklok in Syrië:

En wat betreft de Turks-Russische Idlibafspraak… de terroristen denken er zelfs niet aan de M4 vrij te geven opdat een gezamenlijke Turks-Russische patrouille mogelijk zou zijn. Integendeel, een tweede brug moest eraan geloven. Tot zover de realiteit vs. een VN-wensdroom. (…)

Image

De Turken zijn nog niet aan de nieuw patatjes met hun beschermelingen. Ze keren zich even snel tegen hun broodheer als ze vroeger tegen Assad gedaan hebben.