Quatorze juillet: iedereen viert mee!

Afbeeldingsresultaat voor 14 juillet 900 voitures incendieesOp de Franse nationale feestdag is vuurwerk niet ongewoon. In heel Frankrijk werd de dag van la Bastille gevierd met… 897 uitgebrande auto’s, 13 gekwetste agenten en militairen, 368 arrestaties.
Het binnenministerie klopte zich op de borst: mocht de grote, grotere, grootse, grootste inzet van veiligheidskrachten niet voorzien zijn, dan zou de balans niet zo gunstig uitgevallen zijn. Het aantal incidentjes is “weliswaar nog te hoog” – de veiligheidskrachten werden “het doel van onaanvaardbare aanvallen”. De daders zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
Ter vergelijking: de cijfers van verleden jaar: 855 uitgebrande auto’s – 577 arrestaties. Maar geen herhaling van Nice.  Oef.

De pers heeft het berustend over “een lichte stijging”.

Festivités du 14 juillet : le nombre de voitures brûlées en légère hausse

 

3 gedachten over “Quatorze juillet: iedereen viert mee!

  1. Dichter bij huis, in Wilrijk werden er vrijdagnacht ook 2 in brand gestoken. Dat is nog het aantal van Frankrijk niet maar toch al een “goed” begin.

    • Wat is die moslim immigratie toch een geluk voor al die landen en we zeggen allemaal samen dank aan die linkse partijen.

  2. Wij schijnen of willen het maar niet begrijpen . Die 897 uitgebrande auto.s , dat waren vreugdevuren , want onze getaande vreemdelingen-broeders hebben geen reden om te klagen . De correcte politiek samen met een legertje Gutmenschen staan aan hun kant , dus ze hebben alle reden om te feesten en bovendien helpen ze de auto-industrie in de lift .
    Wanneer gaan die politieke idioten begrijpen dat we in oorlog zijn ! met een bende gewelddadig achterlijk crapuul ! 368 “mensen” zouden zijn gearresteerd , Mensen , is dat de naam die men geeft aan uitschot . Volgens Wikipedia is het latijn voor mens ” Homo Sapiens ” verwant met ” geest en verstand” Ik zie noch geest en zeker geen verstand bij die feestvierders

Reacties zijn gesloten.