Pure diefstal

Pure diefstal : dubbele autobelasting is toegelaten

De Europese rechtspraak komt bij ons herhaaldelijk aan bod.  Wie meent dat hij / zij volledig in orde is na in één EU-lidstaat belasting voor een wagen betaald te hebben, moet dit artikeltje eens lezen.

Het Europees Hof van Justitie heeft vandaag beslist dat wie zowel in Nederland als in België een huis bezit of huurt, dubbel belast mag worden voor autorijden.  Dat belooft.  Frankrijk en Spanje, waar nogal wat landgenoten een tweede verblijf bezitten, kunnen dit vonnis als precedent aanhalen wanneer ze een aanslagbiljet voor het gebruik van uw hier geregistreerde wagen opsturen.

Het hof oordeelde over een klacht van een belgische vrouw die in Nederland een woning bezit en in het land b een appartement huurt. Ze gebruikt in beide landen een auto die bij ons is geregistreerd.
De Nederlandse fiscus legde haar een naheffing van 17.315 euro op omdat ze de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) niet had betaald, maar wel gebruikmaakte van het wegennet in Nederland. De vrouw betwistte dit omdat zij in België al een soortgelijke heffing voor haar auto had betaald: een ‘belasting op inverkeerstelling’ van 4957 euro.

Het hof geeft Nederland gelijk en stelt dat EU-lidstaten in dit geval geen maatregelen hoeven te nemen om dubbele belasting te vermijden. Dat komt omdat de belasting op personenauto’s binnen de Europese Unie niet is geharmoniseerd.
Volgens de rechters in Luxemburg is de Nederlandse BPM-heffing geen beperking op de vrijheid van vestiging als het gaat om een een auto die in een andere lidstaat is geregistreerd en in beide lidstaten daadwerkelijk en duurzaam wordt gebruikt.

EUSSRZowat alles wordt EU-‘geharmoniseerd’, -gecontroleerd, -geterroriseerd, maar belasting heffen, dat mag ieder voor zich… bovenop een betaalde belasting in een andere lidstaat.

Bron: ANP, Europa Nu

2 gedachten over “Pure diefstal

 1. Zo zijn er in het KONiNKRIJK België zeker en vast nog een aantal
  misbruiken die niet willen gezien worden door de beleidsmensen die zelf niet vies zijn van die trukjes van de foor!

  Keefloon van het OCMW!

  Prostituee rijmt op OCMW
  .

  De 55-jarige Marokkaanse Aicha M. uit Molenbeek staat in Dendermonde terecht voor de uitbating van een seksclub in Erpe-Mere. Daar stelde ze illegale en minderjarige meisjes tewerk._

  De vrouw ronselde in haar geboortedorp in Marokko meisjes om ‘in de keuken van haar restaurant te werken’, maar die moesten zich al vanaf dag één in de club prostitueren. In de zaak werd ook cocaïne en cannabis verhandeld.

  Aicha M. wordt beschuldigd van mensenhandel, aanzetten tot prostitutie (van minderjarigen) en drugshandel.

  Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van zeven jaar.
  Haar advocaat voert ter verdediging aan dat Aicha al 32 jaar in
  België woont en al heel haar leven analfabeet is… Maar dom is ze
  zeker niet. 2,5 miljoen euro. Aicha M. streek het grote geld op.

  Haar winst wordt geraamd op 2,5 miljoen euro. “Met dat geld kocht en
  bouwde ze in Marokko villa’s voor haar en haar familie”, klinkt het
  bij hulporganisatie Payoke.

  Pikant detail: “Vandaag trekt de vrouw nog steeds een leefloon van
  het OCMW.”

  Wie zich afvraagt waarom we in België zoveel belastingen betalen,
  weet meteen (een deel van) het antwoord.

  Men eist al geruime tijd zonder resultaat dat steuntrekkers van
  vreemde origine grondig gescreend worden.
  Het is toch te gek voor woorden dat ze hier hun hand open houden en geld krijgen toegestopt, terwijl ze in Marokko of Turkije gronden en
  villa’s bezitten.

  Misschien moet de socialistische staatssecretaris van Fraudebestrijding daar eens wat aan doen?

  Als wij 1€ teveel verdienen, kunnen we van niks genieten, maar met
  een kroezel koppeke of een sluier aan LUKT ALLES

 2. Stem maar voor de bende van Europa en je zult snel merken dat het één groot kerkhof is, roofpraktijken worden legaal, misdaden worden beloond, achterlijkheid wordt gepromoot en ondertussen vullen de leeghoofden hun bankrekeningen, kijk maar naar die waal Michel, hij weet niet wat er op zijn afdeling gebeurd, vangt zich een dik uiltje want het geld blijft toch binnenstromen.
  Nu heeft er een werknemer ‘onder druk’ zijn ontslag genomen maar zal via een andere weg dik beloond worden, zeker weten.
  Laten we heel dat EU gedrocht incl. die speeltuin van justitie wandelen sturen en snel terugkeren naar ONZE onafhankelijke democratische seculiere republiek en ons vooral niets aantrekken van die EU lullers en zakkenvullers.

Reacties zijn gesloten.