Problemenimport

De islamitische intolerantie verhuist naar de Europese steden

In de islamitische landen in het Midden-Oosten worden de minderheden bedreigd met uitroeiing.

“Wat in de asielzoekerscentra gebeurt, is gewoon de voortzetting van de Midden-Oosterse islamitische cultuur en traditie in Europa: dreigend, intimiderend en soms gewelddadig.”

“Nee, de minderheden hoeven nu niet onmiddellijk voor hun leven te vrezen. Dat komt later.”

Al na de bevrijding van Irak vielen de islamitische terroristen de christelijke minderheden aan. Daarom vluchtten indertijd duizenden Iraakse christenen naar het Westen, naar onder meer Frankrijk, die bereid was om een deel op te nemen.

De positie van de Joden kwam al eerder onder druk te staan. Dat gebeurde na de oprichting van de staat Israël. Dat leidde tot een ware exodus uit de islamitische landen.

Mikpunt
Een uitzondering was het Iran van de Sjah. Onder zijn heerschappij  woonden en werkten duizenden joden. Kort na de islamitische revolutie van 1979 werd in Teheran een beroemde Iraanse joodse zakenman geëxecuteerd.
De boodschap was duidelijk: de Joden moeten wegwezen of zich volledig onderwerpen aan het islamitische bewind. De meeste Joden besloten te vertrekken.

In Egypte werden de Kopten tijdens en na de revolutie van 2011 het mikpunt van aanslagen en aanvallen van de zijde van radicale moslims.

De situatie in het Midden-Oosten werd verergerd door de komst van Islamitische Staat (IS).
Christenen en jezidi’s werden massaal afgeslacht. In Libië is weer een aantal christenen ontvoerd. En tijdje geleden werd een groep ontvoerde christenen aan de stranden van de Middellandse zee onthoofd. In Syrië zijn de christenen doodsbang voor alle oprukkende radicale moslims, zoals IS en Al-Nusra, gelieerd aan Al-Qa’ida.

Links wil het niet horen, maar ik zeg het toch: de islamitische meerderheid heeft nog nooit van tolerantie gehoord. Anders zouden de soennieten zich in Syrië niet massaal aansluiten bij radicale moslims, terwijl de sjiieten zich hebben aangesloten bij andere radicale moslims uit Iran en Libanon. Het spijt me, maar dit is de werkelijkheid.   Lees het opiniestuk van Afshin Ellian verder bij Elsevier …

Islamisten bedreigen christenen in asielopvang

5 gedachten over “Problemenimport

  1. Beschadigingen van kerken, beledigingen van christenen, roepen dat ze hier de baas gaan worden, voor mij kan het nooit genoeg zijn. Want ze hebben het ten volle verdiend, het misprijzen en de verachting. Goed zo moslims, doe zo voort.

  2. Mutti Merkel nog steeds geen hoofddoek op hare Duitse kop ? Haar CDU zijn die nog geen baard aan’t kweken uit solidariteit ?

Reacties zijn gesloten.