President Assad, de wereld kijkt naar U

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstNa weken van massale protesten in Frankrijk is één ding duidelijk: het Franse volk is haar huidige regering meer dan beu. Na tientallen jaren onderdrukking door een toenemend wereldvreemde elite, economische stilstand, een repressieve politiestaat en de nu stijgende olieprijzen staat het Franse volk eindelijk op en eist dat het status quo de weg ruimt voor de alom geroemde democratie.

Quasi onmiddellijk nadat de straatprotesten begonnen, reageerde het Macron regime met geweld om de opstand neer te slaan, zelfs met chemische wapens tegen ongewapende mensen die slechts pleitten voor een minimum aan democratie. Honderden onschuldige mensen werden gewond door de brutale reacties van de politie en/of andere veiligheidskrachten van het regime. Tientallen arrestaties. Men vermoedt dat ze rechtstreeks naar Macrons folterkamers gebracht werden.

De poging van Macrons regime om de olieprijzen nog maar eens te doen stijgen was blijkbaar de spreekwoordelijke druppel… samen met de uitdagende beelden van een wereldreizende Macron, een fijnproevende Macron aan decadente feesttafels, een luxueus levende Macron… de afstand tussen het regime en het volk kon niet duidelijker getoond worden, de vernedering van het klootjesvolk is hemeltergend.

De stijging van de olieprijzen is slechts één van de vele misdaden van het regime tegen het Franse volk. Het opzettelijk verhuizen van de Franse industrie naar derde wereldlanden resulteerde in werkloosheid voor talrijke Fransen, terwijl het regime de belastingbetalers, die nog een job hebben, verder leeg perst. Daar bovenop wordt elke proteststem zonder aarzelen gesmoord zodat verzet quasi nutteloos wordt. Vrije meningsuiting – en zelfs vrije gedachten – bestaan niet meer in Frankrijk; wie aan de staatsideologie twijfelt mag zich tijdens een retraite in de gevangenis erover beraden. Politieke oppositie moet zich aan een psychiatrisch onderzoek – waarvan de analyse bij voorbaat bekend is – onderwerpen.

Daar bovenop, laten we dit toch ook even vermelden, terwijl Frankrijks economie op apegapen ligt, de bevolking onderdrukt wordt, stuurt het regime legereenheden naar talrijke andere landen, zoals bv. Niger, Libië en Syrië, resulterend in chaos en bloedvergieten.
En toch blijven de VSA, G.B., Duitsland en quasi heel de westerse wereld de Franse dictator steunen – zelfs nadat hij bevel gaf de protesten der vreedzame betogers brutaal neer te slaan.

Dit gezegd zijnde, met het Westen dat aan de zijlijn blijft staan, de Franse bevolking in de steek latend, met Rusland dat zich vooral bemoeit met buitenlandse verkiezingen allerhande, de arme Hillary Rodham de duvel aandoet en “brave” landen bezet, blijft ons geen keuze… we doen beroep op president Bashar al-Assad om het énige mensrechten-reddend mogelijke te doen: het Franse volk en de bedreigde verdedigers van de democratie te verdedigen.

We hebben begrip voor de problemen die dit met zich zal meebrengen. Het is inderdaad gemakkelijker weg te kijken van de misdrijven tegen de menselijkheid in Frankrijk. En we zijn ons bewust van de problemen thuis in Syrië. Echter, zoals het er nu uitziet, is Syrië de énige hoop op de verdediging van onschuldige burgers in Frankrijk. Syrië moét handelen, want de rest van de wereld wil en of kan de toestand niet aanpakken.

President Assad, u weet maar al te goed met de door het buitenland gestuurde, geënsceneerde oorlog met duizenden slachtoffers, met een grote vernieling van het land, met een humanitaire catastrofe, u weet als geen ander wat het verschil kan uitmaken als “rebellen” bewapend worden. Om deze redenen doen we een beroep op u, geef de protesterende Fransen onmiddellijk hulp en wapens. Zullen er slachtoffers vallen? Ja. Is het immoreel? Ja. Maar u, als een slachtoffer van sancties, weet als geen ander wat een embargo doet met de levensstandaard van een natie, die niets te maken had met een geschil tussen wereldleiders. Syrië lijdt al geruime tijd onder de westerse sancties en u heeft burgers van uw buurlanden zien honger lijden als gevolg van de Amerikaanse strafmaatregelen.

En juist omdat u dit weet, moet u zich ook bewust zijn hoe belangrijk het is dat u de leiding neemt van ‘s werelds schouwtoneel, en onmiddellijk economische sancties uitvaardigt, druk op Macron uitoefent, want stervende Fransen zijn het waard, toch?

Omdat we weten hoe brutaal het Franse regime is en hoe verbeten Macron aan de macht wil blijven, is het mogelijk dat u beperkte luchtaanvallen op Macrons luchtmacht moet bevelen. Dit zou eventueel een oorlog kunnen uitlokken, maar omwille van b.g. redenen is dit het desondanks waard. En ja, burgers zullen gedood worden. Maar u kan dit vermijden door hen nu te doden – dan belet u Macron dat hij ze doodt en u zal hem op deze wijze nog meer vernederen voor zijn eigen volk en de rest van de wereld.

Laten we duidelijk wezen: we vragen geen “boots on the ground”, geen Syrische militairen op Frans grondgebied. Hoewel, “observatie posten”, “luchtmachtbasissen” en “training kampen” zullen waarschijnlijk onontbeerlijk zijn om “rebellen” op te leiden, patrouilles en luchtaanvallen te leiden tegen Franse burger- en militaire doelwitten.

President Assad, de wereld kijkt naar U. In deze donkere tijden moet u opstaan en zeggen “Nooit meer!” U moet opstaan voor democratie en vrijheid. U moet opstaan, het verzet leiden tot Macron aftreedt en een politieke oplossing tussen de door u bewapende “rebellen” en het regime bereikt werd. Elke proteststem tégen de politie en/of andere veiligheidsdiensten is het waard om bewapend te worden door een vreemde mogendheid. Mijnheer de President, de wereld kijkt naar U.


Nvdr: Voor alle duidelijkheid, dit artikel is satire.  Onze redactie wil niet dat Syrië betrokken geraakt in Frankrijk.  Onze redactie pleit niet voor geweld in Europa of elders.  Het is echter bijzonder te betreuren dat in 2018 satire moet uitgelegd worden.  Kwestie van geen aanklacht voor het oproepen tot geweld aan ons been te krijgen.

 

2 gedachten over “President Assad, de wereld kijkt naar U

  1. Alleszins zeer goed gevonden. Moest Frankrijk veraf gelegen zijn ,ik zou het nog geloven ook. ( Napoleon schoot de straten van Parijs schoon met zijn kanonnen in de tijd van de revolutie ).

  2. Conclusie: De derde wereldoorlog staat reeds aan de voordeur. Als we nu niet ingrijpen zal die EU bende ons totaal vernietigen resp. laten uitroeien door importbarbaren.

Reacties zijn gesloten.