Polen moet spitsroeden lopen in EU-parlement

Afbeeldingsresultaat voor spitsroeden lopenOp de agenda van de plenaire zitting stond o.m. “Poland. The rule of law and democracy will be up for a debate on Wednesday morning, with a resolution voted on the same day.”  of hoe de EU Polen op zijn knieën probeert te krijgen met chantage.

De ontwerpresolutie kan u hier lezen.  De goedgekeurde tekst van gisteren is nog niet in het Nederlands beschikbaar. Deze werd met 438 tegen 152 stemmen, met 71 onthoudingen goedgekeurd.

De Poolse buitenminister, Witold Waszczykowski, is geschokt en waarschuwde voor een breuk met de EU.

Timmersmans dreigde opnieuw met sancties.  (Meer bij Polskie Radio)

Waarop Jadwiga Wiśniewska aan de EU-Commissie antwoordde:

“De huidige regering heeft een meerderheid in het Poolse parlement… wij zijn nu  onze verkiezingsbeloftes aan het uitvoeren. In Polen zijn het de Polen die beslissen over Polen.” … “Dat is waar het bij democratie over gaat: de meerderheid heeft het recht het programma, waarmee ze naar de verkiezingen trok, uit te voeren.”

Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak verdedigde Polen:

1 gedachte op “Polen moet spitsroeden lopen in EU-parlement

  1. In een speech aan de Hongaarse Diaspora Raad heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán (Fidesz) zwaar uitgehaald naar wat hij de “Europese elites” noemt. Volgens hem gebruiken zij massamigratie om een postchristelijke en postnationale superstaat te creëren.
    Orbán: “Massamigratie wapen om EU-superstaat te creëren”
    “Wat een natie van lijfeigenen doet, leidt zelden tot internationale conflicten, maar dit is niet het geval met een vrije natie”, zegt Orbán. Daarmee doelt hij op de recente diplomatieke conflicten tussen de Europese Unie en de Viségradlanden, waar Hongarije deel van uitmaakt, inzake het gedwongen opnemen van migranten.
    Bron (en verder lezen): https://sceptr.net/2017/11/orban-massamigratie-wapen-om-eu-superstaat-creeren/#.Wg87IGZGmQs.facebook

Reacties zijn gesloten.