Poetin had twee belangrijke boodschappen aan de wereld op SPIEF’21

Boodschap 1: Nord Stream 2 … op 50 km na en enkele afwerkingsdetails helemaal klaar voor gebruik

Poetin nam de gelegenheid te baat: Op SPIEF 21 (Sint Petersburg Int’l Economisch Forum) liet hij de wereld weten dat de gaspijpleiding naar Noord-Duitsland ondanks de tegenwerking, de politieke en financiële chantage der VSA, tegen de herfst voor de volle 100% capaciteit Russisch aardgas naar Duitsland zal kunnen leiden.

“Ik ben blij te kunnen mededelen, dat vandaag, twee uur geleden, de plaatsing der buizen van de eerste geleider van Nord Stream 2, succesrijk afgesloten werd. Het totale pakket, incl. het off-shore gedeelte, is afgesloten. Aan de Duitse kant werd de buis gelegd, aan de Russische kant moet het nog op de juiste plaats gebracht en vast gelast worden. Dat is alles. Maar de buizenlegging is afgesloten. Het Russische gedeelte van de gaspijpleidiing naar het compressorstation Slavyanskaya is eveneens gereed.

Waarom meld ik dit? Omdat dit station één der stations met het grootste vermogen van heel de wereld is, tevens de startlocatie van de nieuwe gasleiding. Het gas werd aan Slavyanskaya geleverd. En Gazprom is gereed Nord Stream 2 van gas te voorzien. Deze route zal de gastransportsystemen van Rusland en Duitsland direct met elkaar verbinden en, zoals Nord Stream 1, tot de energiezekerheid van Europa dienen en een betrouwbare levering aan de Europese verbruikers verzekeren.”

We gaan niet in detail treden wat er nog dient te gebeuren. Als alles naar wens loopt (eventuele problemen door slecht weder of technisch oponthoud) moet binnen de volgende 6 à 8 weken het Nord Stream 2-project helemaal afgewerkt zijn.

Op het laatste nippertje was er nog een halfslachtige poging van de Amerikaanse energieministerin Jennifer Granholm, voormalig advocate, mislukte actrice en weinig geliefde gouverneur, die verklaarde dat het Russische gas het vuilste van heel de wereld is. Moet ons eens iemand uitleggen hoe ze tot die conclusie gekomen is… Wat met het Amerikaans fracking gas, dat niet alleen heel de natuur ter plaatse om zeep helpt, aardbevingen kan veroorzaken, woningen doet barsten, dat over de oceaan met vervuilende tankers naar West-Europa zou moeten gebracht worden…

Ach, “de frut is zuur”, zeggen ze bij ons en de Amerikanen hebben nog niet geleerd dat de aarde niet uitsluitend om hen draait.

Poetin:

“Ons gas is het properste van heel de wereld. Waarom? De gasindustrie der VSA produceert ca. 70% van hun gas door fracking. Gazprom: 11%. Maar het gas, bestemd voor Nord Stream 2, wordt uit de bodem gepompt. Zonder fracking. En het hydraulische fracking is een ecologisch-catastrofale winningsmethode*. Eerst worden er honderden tonnen chemicaliën in de bodem gepompt met een directe schade, schade aan het milieu. De Groenen in Duitsland zijn ervoor Amerikaans vloeibaar gas te kopen. (Nvdr: bovendien duurder!). Als zij echt “groen” zijn, dan zouden ze moeten weten dat meer dan 70% van het Amerikaanse gas door fracking gewonnen wordt en wat dit voor het milieu betekent.”

*Onderaan kan u een video bekijken die de frackingmethode in beeld brengt.

Boodschap 2: Het rijk van de mondiaal alleenheersende dollar botst aan zijn grenzen.

Rusland zal 119 miljard dollar uit het Nationaal Welzijnsfonds (pensioenkas) schrappen en overschakelen op goud, de Chinese yan en … de euro. Dit in het kader van de dedollarisering. Ook China is daarmee bezig – zij het stap-voor-stap omdat het niet wil riskeren dat de uitstaande beleggingen (leningen) aan de Amerikaanse staatskas plotseling in waarde verminderen.

Bloomberg sust en stelt dat dit voornemen wel al eerder bekend gemaakt werd:

Rusland dumpt 119 miljard dollar uit pensioenfonds en zet in op yuan, goud en … euro – Business AM

1 gedachte op “Poetin had twee belangrijke boodschappen aan de wereld op SPIEF’21

 1. Een ander deel van de boodschap, weliswaar minder opvallend, is de druk op de BIS bank om een einde te stellen aan de manipulatie van de goudprijs, via de fraude met het “papiergoud”, waardoor de goudprijs kunstmatig wordt gedrukt, om de indruk te geven dat het “fiat geld”, nog iets zou waard zijn :
  https://kingworldnews.com/multi-billionaire-hugo-salinas-price-gold-is-back-as-bis-caves-under-pressure-from-russia-and-china/
  met citaat : ““Multi-Billionaire Hugo Salinas Price: On April 6, 2021, the website “Russia Today” made an announcement:
  “Putin poised to set out vision for future in dramatic speech, in what allies say will be the ‘world’s most important political event”. However, it turned out that Putin did not set out any vision for the future, in any dramatic speech, and “The world’s most important political event” did not take place. What has been going on?…
  In my opinion, there is only one explanation for this odd situation: Putin was threatening to restore gold backing for the Russian Ruble and for the Chinese Yuan, and this scared the living daylight out of the BIS, the Bank for International Settlements of Basel, Switzerland, which caved in to the pressure from Russia and its ally, China………….
  As a result of Putin’s threat, this May the BIS advised that it was implementing new rules to govern international banks, regarding the presentation of amounts of gold which they hold, which are no longer to include “unallocated gold”. It has been the operations with “unallocated gold” i.e. “mythical gold” which have allowed the most important banks of Britain and the US to control and suppress a market price for gold. Under the new rules which are to be presented in full on June 28 of this year, the price of gold will no longer be subject to manipulation on the part of the US and the UK, because the most important banks of these countries will no longer be able to count on “unallocated” – i.e. non-existent gold – for their collusion regarding price control of the metal…. (=einde citaat).
  Voor de geïnteresseerden is er nog de volgende bron :
  https://kingworldnews.com/silver-skyrocketing-food-prices-plus-email-from-kwn-reader-about-hugo-salinas-price-bis-putin-china/
  met citaat over de gevolgen : “Western Ponzi Scheme Ending On June 28
  That legalized fraudulent accounting system of paper gold contracts being counted as assets is ending June 28, due to the threat of Russia and China to back their currencies with real gold….so the BIS has changed the accounting rules for banks because of their threat….that’s what this article is saying….the implications are staggering. The cost of foreign goods to the US could increase dramatically…. (=einde citaat).
  De gevolgen voor de USA zijn eveneens van toepassing op de EUSSR en de banken. Bij een aanzienlijke prijsstijging van het goud, en wetende dat dit de “kanarie vogel is in de steenkoolmijn”, wil dit zeggen dat al de “fiat munten” gaan dalen tot hun werkelijke waarde =zero !!
  Een bron : https://quotesonfinance.com/quote/38/voltaire-paper-money
  met citaat : “ “Paper money eventually returns to its intrinsic value: zero. – Voltaire “ (=einde citaat)
  In de volgende brug is er een grafiek met de waardedaling van de munten tegenover het goud, een daling die varieert, naargelang de munt, tussen 97 à 99 %.
  https://kingworldnews.com/greyerz-my-1-million-wager-and-the-gold-maginot-line/
  En met het voormelde scenario loert de (hyper)inflatie achter de hoek. (cfr. de Weimar republiek). Een hyperinflatie die dan de schuldbergen zal doen wegsmelten maar ook de spaargelden.

Reacties zijn gesloten.