Poco berichtgeving en mondhoekentaal

Als Martine Tanghe monkelt, is het OK.

Niet de persvrijheid van een beschermde journalistieke klasse, maar dé vrijemeningsuiting van iedereen staat op het spel.

Gisteren, 3 mei, was het werelddag van de persvrijheid. Zoiets weet men dikwijls maar een dag later, als de gevierde personen en instanties tevreden terugblikken.

En dat hebben ze ook gedaan, de journalisten, ook op de VRT gisterenavond: fier op de borst kloppen en zichzelf tot helden van de democratie uitroepen. De vraag is alleen wat die persvrijheid in de democratische wereld concreet voorstelt, en meer nog: hebben alleen journalisten het vrije spreek- en schrijfrecht, of is dit niet eerder het recht van elke burger?  Lees verder…

3 gedachten over “Poco berichtgeving en mondhoekentaal

  1. Op de BRT zitten geen journalisten maar wel linkse geprogrammeerde hournalisten vandaar dat ik niet naar “het nieuws” op de BRT kijk, objectieve waarheid en nieuws zijn enkel op het internet aanwezig, de TV is een bron van ergernis en niet te vreten rotzooi steeds zwaar overhellend naar links, ik heb iets tegen links dus kijk ik niet naar die rotzooi.

  2. Wat ik al lang schrijf “in onze Vlaamse media wordt niets neutraal of objectief behandeld”. Niet enkel de media hebben daar last van ook Vlaamse TV series misbruiken het TV landschap om ons de multicul door de strot te rammen.

    • Klopt weeral als een bus, Walter. Dus niet meer naar kijken.
      Opmerking: als het over de media gaat ‘Vlaamse’ tussen aanhalingtekens zetten. Ze zijn helemaal niet Vlaams.

Reacties zijn gesloten.