Wie zal dat betalen?

“Zowat iedereen in België krijgt een uitkering van de staat”

Roland Duchatelet, bekend ondernemer en eigenaar van voetbalclubs, mocht bij Kanaal Z afgelopen weekend nog eens een lans komen breken voor het basisinkomen. Met dat idee leurt hij al zowat een decennium. Het moet gezegd: op dat vlak liep Duchatelet voorop in de massa. Hij bepleitte de alternatieve vorm van uitkeringen al toen nog niemand anders zich met de materie bezig hield. Lees verder…

Ga hier naar Kanaal Z.

De andere man aan de tafel is professor economie, Koen Schoors, de man die stelt dat de werkende Waal ook voor de gepensioneerde Vlaming betaalt.  En – lacherig – “Als we meer autonomie willen omdat er transfers zijn in de sociale zekerheid, dan heb ik nog wel een idee: dan kunnen we alle werklozen, zieken en bejaarden naar één provincie verhuizen en die provincie dan autonomie geven. (lacht) Dan hebben we het probleem van de transfers écht opgelost.”

Ach, professoren!

FVE

3 gedachten over “Wie zal dat betalen?

  1. En dat noemt zich professor, ik vraag mij af of je echt zo lang moet studeren om dergelijke onzin uit te kramen.

  2. Wie dat zal betalen? De gastarbeiders, cultuurverrijkers en dergelijk natuurlijk. Waarom hebben zijn ze anders hier binnengepakt?

  3. Wat had je nu verwacht van Koen Schoors =opiniemaker voor De Morgen!!!
    http://www.demorgen.be/opinie/michel-i-moed-gesjacher-en-symbolen-a2079958/
    Zowel Duchatelet als Schoors zijn “echte belgen”, en dus Vlaams vreemd- en vijandig!!
    Waar het hier werkelijk omgaat is het financieren van het kiesvee van de franstaligen,en links &groen in Vlaanderen, om de kunstmatige belgische staat, die Vlaanderen bezet, in leven te houden.

Reacties zijn gesloten.