Philiminator in de arena

In zijn toespraak voor de gestelde lichamen heeft koning Philippe het vandaag nodig geacht twee bevriende landen, met name Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, de levieten te lezen.

Door het uitspreken van het karikaturiserende en gebedsmolenachtig herhaalde zinnetje dat “het geen zin heeft muren op te trekken of zich terug te plooien op utopisch nostalgische gedachten” ontpopte koning Philippe zich andermaal tot woordvoerder van de gevestigde politieke klasse. Het waren bovendien woorden die bijzonder vreemd klinken uit de mond van iemand die de meest middeleeuwse functie van het land uitoefent en die resideert in een paleis achter hoog opgetrokken muren.

Van enig respect voor de wil van de kiezer in betrokken democratische landen getuigt de uitval van koning Philippe in geen geval. Wellicht kan het geen kwaad dat iemand hem eens duidelijk maakt dat het niet aan een staatshoofd zonder enige democratische legitimiteit toekomt om een meerderheid van de kiezers in andere landen de les te lezen. Indien Philippe zich geroepen voelt om aan politiek te doen, moet hij aftreden en op een kieslijst gaan staan. (VB)

De EU-voorzitter Tusk is vooral bevreesd dat Trump zijn EU-clubje zal doen uiteenvallen.

Bij De Morgen wordt hardop gedroomd hoe Trump uit te schakelen.

Inmiddels zijn er talrijke video’s over Trump in omloop:

 

 

11 gedachten over “Philiminator in de arena

 1. De Fluppe leest ook maar af wat hem aan voorgekauwde kost wordt aangereikt. De heersende politieke kaste schrijft al jaren de toespraken van de clowns die het koninklijk circus rijk is geweest. Dat is tot op heden niet anders, wat men ons ook wijs tracht te maken. Hoogste tijd dat het koninklijk circus zijn bullen pakt en desnoods naar een zandbakland verhuist. Daar kunnen ze dan aan de lijve ondervinden wat “democratie” is. Omkomen van de honger zullen ze niet, en een van hun voorvaderen heeft niet voor niets de handen van de negerkes afgehakt. Of wil de Fluppe daar ook niet aan herinnerd worden?

  • @ Walter,

   dat afhakken van de handen schijnt als bewijs te hebben gediend voor het aantal verbruikte kogels. Kogel gebruikt, hand als bewijs voorleggen.

   Langs de andere kant hebben missionarissen getuigd daar nooit wat van gezien te hebben.

 2. Dank zij onze vorst koning van Belgie en omliggende straten heeft Trump nu slapeloze nachten en voelt zich beladen met schuldgevoelens . Het valt niet mee
  als een machtige koning van een machtig rijk kritiek heeft op de USA een land dat
  afhankelijk is van ontwikkelingshulp op de vingers wordt getikt

 3. De bijzonderste economische raadgever van Trump beschuldigt Duitsland ervan de USA en EU uit te buiten.
  Peter Navarro, zo heet de man, heeft volgens mij het systeem van de vrije handel niet begrepen. Dat loopt namelijk zo: Duitsland levert kwaliteitsvolle waren, de arbeid van het Duitse volk omdat immigranten zelden aan het werk zijn, aan de USA. Daavoor krijgt het van de USA wat groen schraapsel, bedrukt papier, ook dollars genoemd.
  In de EU is het nog erger, daar krijgt Duitsland Target-Salden (betalingsbalansen) die door de EU goedgekeurd worden, maar nooit uitbetaald.

 4. Toch kijk ik uit als Trump eens zal besluiten om naar het Europees parlement te komen. Of zijn ze hier in dat apenland zo zeker dat hij dat nooit zal doen.

  • Of hij ooit naar het Europees parlement gaat komen, dat denk ik niet dat hij zijn kostbare tijd aan zo een bezoekje zal besteden.Wat ik persoonlijk wel graag had gehad dat hij president van Europa werd, want met hem zal het probleem rap opgelost zijn. Zo een man hebben we nodig in Europa als president, en geen dronkaard en geld pakker zoals nu.

 5. Och , Gutmenschen , Trump , Europa , Merkel , Molenbeek , aanslagen ,
  groepsverkrachtingen , populisme , geweld , vrouwenrechten en al die onaangename toestanden die wij in vroegere tijden nooit hebben gekend . Het draait maar rond “een ” woord ISLAM . Hoe zalig was het vroeger geen discussie over het vieren van kerstmis , geen kritiek op “zwarte Piet” Tot de komst van Vlaamsche Marokkanen , Vlaamsche Turken en heel die nest , die Allah genegen zijn . Ode aan die mensen die ons genegen en dankbaar zijn en ik heb er verschillende leren kennen toen ik ass officier was te Borgerhout. De rest mag wat mij betreft …(censuur) Je kunt geen beschaving bijbrengen bij mensen die nooit geen beschavingsnormen hebben gekend

 6. Vind u het goed als ik de Trump reacties links laat liggen, ik krijg er de boebellen van zoals ze bij ons zeggen.

 7. Hoe zou dat nu toch komen dat ik “als ik er al eens over lees” als die club zakkenvullers samenkomen steeds lees “ongestelde lichamen”?
  Wie heeft dergelijke idioterie toch uitgevonden?
  Als men zo decadent parasiteert wordt men toch ongesteld, niet?

 8. merkwaardig hoeveel mensen, waarvan men toch zou kunnen vermoeden dat ze geen imbecielen zijn, nog altijd in zwijm vallen voor dergelijke nulliteiten.

 9. Eenmaal gestorven komen Georges Bush, Barack Obama en Donald Trump voor God om ondervraagd te worden.

  God vraagt aan Bush: “Waarin gelooft u?”

  “Ik geloof in een vrije economie, een sterk Amerika, de Amerikaanse natie en tralala …”

  God is onder de indruk en nodigt Bush uit om op de stoel rechts van hem te zitten.

  Dan gaat God naar Obama en vraagt hem: “En waar gelooft u in?”

  Obama antwoordt: “Ik geloof in de democratie, in hulp aan armen, de wereldvrede en tralala …”

  God is opnieuw onder de indruk en vraagt Obama op de stoel links van hem plaats te nemen.

  Uiteindelijk kom God bij Trump en vraagt: “En wat gelooft u?”

  Trump antwoordt: “Ik denk dat u op mijn stoel zit!”

Reacties zijn gesloten.