Marokkaanse verontwaardiging over “huiselijk geweld”

Geen roze mutsen. In Marokko werd fel geprotesteerd tegen een uitzending op het vrouwenprogramma Sabahiyat waarin een oplossing aangereikt werd… om de kwetsuren en blauwe plekken met schmink te verbergen. 

De verontwaardiging was groot.  Niet omdat het ‘huiselijk geweld’ onder de mat werd geveegd maar wel omdat het probleem te zeer ‘uitvergroot’ werd.

2M’s programma Sabahiyat op de vingers getikt door toezichthouder
Een passende reactie van de Marokkaanse toezichthouder na de tutorial om huiselijk geweld te camoufleren.
Enkele maanden geleden was er veel te doen in Marokko om een uitzending van het vrouwenprogramma Sabahiyat. In een aflevering werd openlijk getoond hoe vrouwen wonden en blauwe plekken als gevolg van huiselijk geweld konden camoufleren. De uitzending zorgde voor veel ophef, het ging zelfs zo ver dat vrouwen massaal een petitie tekenden waarin stond dat de Marokkaanse overheid moest optreden aangezien er een totaal overtrokken beeld van huiselijk geweld hierdoor was ontstaan.
Al snel nadat het voorval viraal ging in het land kwam zender 2M met een persbericht op Facebook. Hierin werden verontschuldigingen gedaan over het feit dat de uitzending niet past bij de omvang van het huiselijk geweld in Marokko. Wat bijdroeg aan de ophef was dat de betreffende aflevering enkele dagen voor de VN’s internationale dag tegen vrouwenmishandeling werd uitgezonden.

Marokko.nl

2 gedachten over “Marokkaanse verontwaardiging over “huiselijk geweld”

  1. Hier in belgenland weten de pamperaars dat ook wel al maar ze willen het nog niet toegeven!!!Nog eerst de grenzen nog wat meer openzetten en blijven OCMW van de wereld spelen!!!!Kijk maar weer naar die armoedecijfers in brusselabia en andere grootsteden!!!Steeds hetzelfde,problemen met islam en moslims,en de pamperaars blijven maar wegkijken!!
    http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/02/bijna-40-procent-van-leraren-ziet-integratie-als-mislukt-444942/

  2. Als er morgen of vandaag weer een bericht de ether wordt ingestuurd dat het huislijk geweld in belgie met x aantal % gestegen is moet je niet ver zoeken waar dit zit. Maar dat “vergeet” men al eens te melden bij onze “neutrale objectieve” media.

Reacties zijn gesloten.