Pentagon-Leaks

Onze redactie heeft zich bewust afzijdig gehouden bij de media-aandacht voor de zgn. USA- of Pentagon-Leaks. Enerzijds wilden we afwachten of het hier niet om een hoax, een verzinsel, ging dat een eigen leven zou gaan leiden. Anderzijds omdat er initieel veel gegokt, geraden, geschreven werd vanuit verschillende invalshoeken en belangen. Ook nu, nadat een jonge man gearresteerd werd die eigenlijk, feitelijk, nooit toegang had mogen/kunnen hebben tot dergelijke top-secret informatie. Om die reden waren en zijn we nog steeds argwanend in hoever er niet behoorlijk met onze goedgelovigheid gespeeld en onze voeten gerammeld wordt. Dat het Pentagon zo lichtzinnig omgaat met “gevoelige informatie”… we hebben de grootste moeite dat te geloven.

Er bestaan immers voorbeelden genoeg van politieke manipulatie die tot een bepaald doel zou moeten leiden. Bv. zgn. “false flag” acties om een reactie uit te lokken. Of flagrante leugens die de goegemeente moeten overtuigen dat een oorlog de énige oplossing is. Mogen we eraan herinneren hoe hoog de verontwaardiging opliep toen we vernamen dat Irakese soldaten couveusebaby’s in Koeweit op de grond hadden gegooid om hen daar te laten sterven? In werkelijkheid had de zgn. ‘verpleegster’-getuige niets gezien. Ze was geen verpleegster en ze was zelfs niet in het land. In werkelijkheid was ze de dochter van de Koeweitse ambassadeur in de VSA. Of hoe de dreiging van massavernietigingswapens iedereen over de streep moest trekken om de wereld te beschermen tegen de waanzinnige Sadam Hoessein die de wereld van de kaart had kunnen vegen met zijn kernwapens? Nadien moesten de protagonisten toegeven dat de genoemde wapens er niet waren… Of de zgn. burgeroorlog in Syrië, die in werkelijkheid geregisseerd werd omdat de regering geen toelating wou geven voor een door de VSA gewenste pijpleiding door het land (via Homs) naar de Middellandse Zee? En zoals de gifgasaanvallen in Syrië door vliegtuigen die niet vlogen, met een mysterieuze, nog intacte, gifgasgranaat op een bed zonder dat er een gat in het dak of de muur geslagen werd? En kinderen die betaald werden om een stukje komedie op te voeren. En Libië, dat compleet in chaos moest wegzinken omdat Ghadaffi een bedreiging vormde voor de VS-dollar hegemonie? En ja, ook Oekraïne is zo’n voorbeeld. Inmiddels geraakte bekend dat de Minsk-akkoorden, die een vorm van zelfbestuur voor de oostelijke regio binnen een federaal Oekraïne beloofden, slechts dienden om Rusland even koest te houden terwijl Oekraïne helemaal verwesterd en bewapend, kon worden. Met als bonus de uitschakeling van een economische concurrent, EUropa.

Wat eventueel voor de authenticiteit der gelekte documenten spreekt is het feit dat de VSA niet alleen vijanden bespioneren, maar ook bevriende bondgenoten. Dit is echter niets nieuws. Het zal dan ook niemand verbazen. Misschien werd het wel opzettelijk erin opgenomen om de achterdocht over eventueel moedwillig gelekte documenten weg te nemen. Dat de VSA iedereen bespioneren is niet bepaald wereldschokkend: we herinneren ons nog wat er dankzij Snowden bekend geraakte: Angela Merkel was slechts één van de talrijke staatsleiders wiens GSM afgeluisterd werd.

In onderstaande video wordt gesuggereerd dat de VSA stilaan een aanvaardbaar einde aan de oorlog zouden willen zien. Stilaan. Omdat volgend jaar de presidentsverkiezingen gehouden worden. Trouwens, de getuigenissen in de video werden ook “gekleurd” volgens de invalshoek en belangen.

Kortom: we zijn niet overtuigd. We worden sowieso van alle kanten belogen en bedrogen. Door àlle wereldmachten, door de EU, door de federale en gewestelijke regering. En… door de media, die slechts schrijven wat hun opdrachtgevers willen gedrukt zien.

Ondertiteling, vertaling en geschreven tekst via icoontjes onderaan

We zitten met een visadempje te wachten op een reactie uit de VSA. Betekent dit dat de kaarten in het M.O. definitief herschud worden, dat Turkije inderdaad – via Russisch-Iraanse bemiddeling – met de Syrische regering tot een soort vredesplan, een co-existentie in Idlib, kan komen? Of een terugtrekking van de Turkse troepen uit de noordelijke grensstreek? Dit zou vérstrekkende gevolgen kunnen hebben op het gebied, ten oosten van de Eufraat, dat de VSA bezet houden?

Eén gedachte over “Pentagon-Leaks

  1. Als ik die kop zie van die van Ukraine dan moet ik dadelijk een Maalox nemen…

Reacties zijn gesloten.