Pensionaat?

Bonte ziet het groter dan de importsecretaris.  Geen cursussen maar een internaat.  Bonte wil probleemjongeren in een internaat steken. Neen, niet in een ‘pensionaat’.  Dat zou pas getuigen van repressie.  Een echt internaat, met leraars, eindtermen, examens en een diploma, een kweekschool van voorbeeldburgers.

Hun ouders geven hen immers niet de goede start in  het leven.  Vandaar zijn voorstel. Bonte spreekt nl. uit ervaring; hij heeft zelf zijn middelbaar in een internaat doorgebracht en zie ne keer, hoe goed hij terecht gekomen is!

Voorlopig heeft Bonte echter nog geen oplossing voor de twee probleempjes die zich stellen: a) hoe de jongeren, resp. hun ouders overtuigen b) de kostprijs.  We kunnen ons wel voorstellen wie er volgens Bonte in zijn portemonnee zal moeten tasten.  Socialisten, he:  de kosten zijn altijd voor een ander. Bovendien stellen wij ons de vraag of Bonte nu pleit voor moslim internaten of moeten alle leerlingen zich aanpassen aan zijn beschermelingen?

Hans Bonte: méér betaalbare internaten.

 

12 gedachten over “Pensionaat?

 1. Een internaat kweekt extremisten. Ik kan het weten, jaren was ik intern en nu stem ik VB en dus ben ik volgens de media en de ‘democratische politiek’ een rechts-extremist.

 2. Dat idee is zo slecht nog niet . Ik was een tijdje internist te Berlaar bij de “vliegende nonnen” Ik herinner me nog dat opschrift boven de hoofdpoort
  “”Luisteren macht frei””…….dan nog een jaartje bij de broeders van liefde te Boechout….s’morgen naar de kerk , op de middag naar het lof en om de dag af te sluiten nog eens naar de kapel ! Als onze Bonte Os daar eens mee begint

 3. Ga je de lieverdjes dan niet stigmatiseren bonte???
  Hebben jullie de commentaar gelezen van die andere pamperaar bart somers uit mechelen??

 4. Wat Bonte wil zeggen is dat we ze ‘sociaal’ moeten opsluiten, en ze met liefde moeten omringen naar analoog der SPa campagne “A”Schuddenbol.
  .In de volksmond: de socialisten zitten opgescheept met hun electoraal, gespuis.

 5. Een kanker gaat men niet te lijf met paardenmiddelen. Men dient het genie Einstein ook niet meer uit zijn graf te halen om te weten wat er moet gebeuren met dit zootje.
  Een beetje gezond boerenverstand volstaat.
  Schop ze er gewoon uit en doe de deuren dan toe…!!
  Het is gewoon een kwestie van opnieuw baas te worden in eigen huis.
  Een gastheer die naam waardig, laat niet met zich de vloer aanvegen door de gasten, die dan nog op de koop toe op zijn kosten leven.
  Het probleem is dan ook niet het “zootje…” maar wel de verraders en collaborateurs die dit “zootje …” gebruiken voor hun verborgen agenda’s.
  Verraders die dan wel verkozen worden door de meerderheid(=klootjesvolk) van de bevolking.
  Als de “meerderheid” blijft stemmen voor deze verraders, dan is er alleen maar
  de ondergang!!
  En mirakels die gebeuren in Lourdes!!
  Als men ze dan wil blijven opvangen is er wel een goed alternatief :
  Siberië.
  Wladimir kan daar nog wat volk gebruiken!!!

Reacties zijn gesloten.