12 gedachten over “Pegida Vlaanderen

 1. Het ontstaan van de mensheid wordt gekenmerkt door de beheersing van het vuur en het daarbijhorende licht. Licht om de duisternis te verdrijven.

  Onbegrijpelijk dat de bisschop dat licht symbolisch wil doven voor de islam.
  Kinderachtig ook. Zoals oermensen destijds en kleuters vandaag in het donker diep wegkruipen, bang voor de stouteriken-in-het-donker. Want als ik niet zie dat ze er zijn, dan zijn ze er ook niet, en ben ik er niet bang van?

  OK, bisschop-zonder-vrees, groot gelijk, u ziet ze niet en u bent er niet bang van, daarom: “Lichten uit”.

  Maar mag ik, als bange kleuter, dan aan u ook vragen: “en deuren toe!” Dat hoort namelijk samen in die spreekwoordelijke geruststelling.

 2. Ik heb mijn twijfels over de vraag of die bisschop wel geloof hecht aan zijn eigen godsdienst . Als hij overtuigd zou zijn dat het Christendom de enige echte godsdienst is , dan zou hij Pegida moeten aanmoedigen. Tenslotte zij betogen tegen de invloed van de Islam . Waar is den tijd van “Vlaanderen zendt zijn zonen uit” overal ter wereld , missionarissen , die de blijde boodschap , op gevaar van hun leven, verkondigden . Van die grote overtuiging is niet veel meer terug te vinden . Nu lopen de heidenen voorbij hun deur . Ik heb de indruk dat de bisschop een soort Judas is , een verrader van zijn “meester”. Weer een bewijs dat Godsdiensten uiteindelijk “gellul” zijn . Onze eerwaarden , zijn voor “dialoog ” , wat voor dialoog , over de vraag , wie is er nu de echte God ? waar moet de mens nu in geloven , Jezus of Mohammed , waar moeten ze gaan bidden in de moskee of in de kerk , wordt dat hun dialoog ? Dan zullen ze rap uitgedialogeerd zijn , zeker als ze Islamgeleerden over de vloer krijgen die beweren dat de zon rond de aarde draait ! (met alle respect voor hun geleerdheid)

 3. Het land b, bekeken door Guillo Meotti in Heplev (Israel National News)
  onder de titel : Exposé : Belgien begeht Selbstmord.
  Samenvatting :
  ‘Als de hoofdstad van Europa teniet gaat, gaat gans Europa teniet. En de afzonderlijke zaken zijn erger dan men zich kan voorstellen.
  b. heeft het grootste aantal islamitische terroristen per hoofd van alle Europese landen.
  Brussel is de hoofdstad van de heilige oorlog.
  De eerste die op het slagveld van het terrorisme viel was een katholiek meisje dat zich bekeerde. Ze werd een menselijke bom in Bagdad.
  De terroristen cel van de bomaanslag in Madrid (2004) kwam uit Maaseik.
  b wordt belgistan genoemd. Het trieste lot van een welstellend, verveeld en sceptisch land. Een wereld van café’ s, theaters, verenigingen, wijnen, geestrijke gesprekken, klokkenspelen, bibliotheken. Brussel was bestemd om een Londen, Parijs of Athene te worden. Het oord van de homo belgicus heeft het hoogste aantal gegoede, doorsneeburgers. Maar het land is ziek.
  b heeft niet alleen het hoogste aantal jihadisten, maar ook de meeste zelfmoorden. Het breekt daarmee alle records. Die tragische statistiek zou nog stijgen als de duizenden doden zouden meetellen, die onder de euthanasie wet vallen.
  b een land dat door nihilisme wordt beheerst. Waar de islam de grootste religie is. De leerlingen die islam lessen volgen overvleugelen de leerlingen die katholieke lessen volgen.
  De grote hoogte punten in een mensenleven : doop, huwelijk, begrafenis zijn niet langer met het christendom verbonden. De belgische overheid besliste om van Allerheiligen, Kerstmis, Pasen neutrale feestdagen te maken, zoals herfstfeest, winterfeest, lentefeest.
  Terzelfder tijd nam het de meest radicale vorm van multicultuur aan dat Europa ooit heeft gezien.
  De geradicaliseerde jeugd legt de westerse waarden af.
  Bekeringen floreren. Ze worden op 20.000 geschat.
  De joden worden overal aangevallen.
  Vele kerken blijven langs de buitenkant hetzelfde, aan de binnen kant zijn het moskeeën geworden.
  Het heilig bloed in Brugge is uitgedroogd. Het symbool van een uitgedroogd en verloren Europa.

  • ‘Een verveeld land’ is de nagel op de kop. Ik betrap mij erop dat ik soms ongedurig zit te wachten op een volgende aanslag of gijzeling, net wat Links voor ogen had toen ze beslisten om van Belgie een islamitische staat te maken. Wat zou de wereld saai zijn zonder moslims.

 4. Het “heilig bloed” in Brugge was reeds uitgedroogd tijdens Fikken’s éérste “schoolreis” (wat een lànge reis hahaa: van Heist naar Brugge) in 1946.
  Nog eentje voor onze vrienden: Judas was GEEN verrader hoor, integendeel, hij was de trouwste volgeling van Jezus.
  1) onmiddelijk nà zijn uitverkoring tot apostel, werd hij aangesteld tot het beheren van de geldbeugel… en dàt doet men toch niet bij een bedrieger.
  Nota bene: als zogezegd “god’s zoon” wist hij héél de toekomst (en ook het verleden, natuurlijk)–> dat de “messias” zou verraden worden was dus ook bekend door een profetie uit het “Oude Testament” (zoals beschreven in het Latijn: secundus scripturas.
  Vervolg morgen…Sorry.

  • Vervolg op Judas was géén verrader.
   ———————————————–
   Hoogstwaarschijnlijk heeft Jezus dan ook, samen met Judas, een complot gesmeed om de profeten verder te volgen en aldus Judas te laten optreden als “verrader” (het moest toch”iemand” zijn die er zich voor opofferde).
   Tijdens het “laatste avondmaal” mocht Judas toch ook deelnemen aan de ceremonie van “dit is mijn lichaam/ dit is mijn bloed” (de instelling die men nù communie noemt) en, tijdens die ceremonie sprak Christus tot Judas: “Doe wat jou bevolen werd”…
   Géén : “Doe waarin je goesting hebt” maar wél “wat jou BEVOLEN werd” (staat in de evangeliën)
   Jawel, BEVEL ! want ànders zou niet voldaan zijn aan het scenario van de profeten.
   Dat Judas het goed meende in zijn job als beurshouder, is wel dat hij de hoogste prijs kon afdwingen voor zijn verradersrol: 30 zilverlingen !
   Judas zag dààr geen graten in, want Christus had hem verteld dat hij … ZOU STERVEN, maarrr… WEER VERRIJZEN nà 3 dagen. (en logischerwijze dacht Judas dan… dat het wééral zou uitdraaien op één van die truukjes zoals hij reeds meermaals gezien had van zijn meester (mirakelen zoals water in wijn veranderen, +- 1000 man voeden met 5 broden & 2 vissen, Lazarus uit “den dode” wekken)

   • Oei, verkeerde toets geraakt.
    Wie NIET in dat complotje zat, was Petrus… en zo kwam het dat hij “zijn meester” wilde beschermen in de Hof van Olijven, én het oor van Malcus afhakte; Jezus maakte onmiddelijk dat “foutje” goed door het oor terug aan het hoofd van die Romein te zetten.
    Enfin, de profeten hadden gelijk…Christus STIERF… maar dat het door zo’n vreselijk lot was… dàt had Judas NIET voorzien… en wilde niet verder leven van VERDRIET (omdat hij dacht dat die “truc” verkeerd uitgevallen was).
    Toch was er “een braampje” aan die profetie:
    Jezus stierf aan het kruis op vrijdagavond, èn was reeds verrezen op zondagmorgen… dàt was GEEN 3 dagen (hoogstens 2 )
    Conclusie: Judas was géén verrader… quod eras demonstrandum. –> wat te bewijzen was (zoals in de meetkunde) 🙂

   • Aha. Die versie hebben wij blijkbaar gemist in de school. Nochtans kregen wij Oud Testament, Nieuw Testament, Liturgie, Catechismus en zoveel meer.

    • Geachte Redactie, en beste mede-Fans,
     Onder “en zoveel meer” zal waarschijnlijk ook “kerkgeschiedenis door-de-eeuwen-heen” geweest zijn…-> en dàt is het bewijs van het feit dat ook wij-allmaal véél tèveel tijd verloren hebben in onze schooltijd aan “iets”… waar wij NIKS MEE KONDEN DOEN in onze verdere loopbaan.
     ———————————————
     Dààrbij stel ik mezelf nog de vraag WIE ooit nog in zijn/haar leven…algebra en de tak van de meetkunde (waarbij men die “stellingen” moest kunnen bewijzen) gebezigd heeft in zijn/haar carrière 🙁

     • Wij meten elke dag belangrijke zaken zoals daar zijn: de witte kuisvrouwen, de zwarte pieten, de leugenpers, de betalingen op de tram, het waardeverlies van ons geld, de intresten op ons spaarboekje …. vergissing…., onze BMI, de leefbaarheid in ‘gevoelige gebieden’, maar inderdaad… nooit ofte nimmer algebra of stellingen, tenzij deze in de zeverende dag.

 5. Het Verraad van de Kerk en hun hunkering om over te schakelen naar de islam is deels te verklaren doordat de moslims niet zo druk doen over pedofilie.

Reacties zijn gesloten.