Pegida Vlaanderen

Van de Handschoenmarkt naar de Groenplaats, via Teun de Eierboer en ‘t Beest naar het H. Conscienceplein:  Pegida Vlaanderen wandelt door oud-Antwerpen.  Virtueel.

Nieuwe aankondiging van een statische bijeeenkomst.   Niet slecht bedacht van het stadsbestuur.  Het pleintje kan naar wens hermetisch afgesloten, het aantal deelnemers in de hand gehouden worden. Zouden ze para-bescherming krijgen?  Of desnoods kerkasiel in Carolus Borromeus?

De organisatoren verzoeken dit pamflet (Nvdr…waarom weer die taalvervuiling?  Er bestaan Nederlandse woorden voor ‘flyer‘, zoals pamflet, vlugschrift of desnoods folder) te helpen verspreiden:

Wij zijn hiermee tegemoet gekomen aan de wens der initiatiefnemers, maar het risico van een dergelijke opsomming is a) de onvolledigheid, b) de vaagheid, c) de eenzijdigheid, d) de willekeur,  e) de mogelijke interpretatie, enz… En dan willen hier niet opnieuw ‘zagen’ over het taalgebruik.

Laten we duidelijk wezen: wij steunen dit initiatief voor de volle 100%, maar we hadden het liever enigszins beter ‘georganiseerd’ gezien. Hebben de initiatiefnemers nagedacht over mogelijke GAS-boetes als er dergelijke pamfletjes in de Antwerpse straten gevonden worden?  Wie zal die betalen?

Meer info bij facebook

11 gedachten over “Pegida Vlaanderen

 1. Je moet een vlugschrift beperkt houden anders gaat de lust tot lezen voor velen verloren. Vermits het tegen de islamisering gaat beperken ze zich tot dit onderwerp. Persoonlijk kunnen we daar inderdaad veel aan toevoegen.

  Wat die taalvervuiling betreft, maken we ons daar niet allen schuldig aan? Misschien uit gemakzucht voor een woord dat ‘in’ is en we geen halve seconde aan het bestaande Nederlandse woord denken. Steek mijn hand in eigen boezem. Schreef daarnet nog een reactie op het blijven liegen in de pers, waarin ik stelde dat Karl Kraus in 1902 het woord ‘Lügenpresse’ lanceerde, terwijl in voege brengen niet taalvervuilend zou geweest zijn.
  Spijtig dat het Nederlands geen eigen woord heeft voor reactie maar we kunnen dit oplossen door het te vervangen door opmerking.

  • Akkoord dat je het beperkt moet houden, maar je kan het ook “rekbaar” beperkt houden. In telegramstijl met trefwoorden. En het gaat niet uitsluitend om de islamisering, maar vooral over de vervreemding. Eigenlijk is die tekst gewoon overbodig op een pamflet. Iedereen weet wat er aan de hand is. Ons stoort de naïviteit, het duidelijke gebrek aan voorbereiding. En het Conscienceplein is de slechtst denkbare plaats. Waar blijft de redenering dat de Handschoenmarkt te klein is? Dat daarom uitgeweken werd naar de Groenplaats? Om dan te belanden op een quasi ommuurd pleintje met historische gebouwen. Stel dat de ‘niet bevriende organisaties’ daarheen trekken? Het wordt een slagveld. En wie zal de schuld krijgen?

  • (tweede poging) …..
   Ik zou eerder spreken van “taalverrijking” dan taalvervuiling .Bepaalde woorden en begrippen zijn niet te vertalen. Het woord Ingenieur bv in het Nederlands “Vernufteling” Ik heb dat woord nooit weten gebruiken. Bij namen wordt dat wel aanvaard Jan – Jean …. Joseph Jozef . Ik ben benieuwd hoe ze de arabische namen gaan vervlaamsen Mohammed ?? Abdelkader ??

 2. WÜGIDA, Würzburg: Michael Mannheimer’s Speech

  Introduction and translation by Rembrandt Clancy

  5 January 2015

  Original Video Source: YouTube

  The video below presents Michael Mannheimer’s highly charged speech in Würzburg. He is a dynamic and spontaneous speaker interacting with his audience. This event is about collective survival, for the underlying theme is the demographic crisis in Germany and its political consequences. It finds a highpoint in the demonstrators’ call to resistance, which Mannheimer answers with his reference to Article 20, paragraph 4 of the Basic Law, (Constitution of Germany), a call to resistance against a remote and traitorous elite who are in the process of “extinguishing us Germans.”

  • ‘a call to resistance against a remote and traiterous elite who are in the process of ‘extinguishing us Germans’.

   Dat uitdoven valt ook ons te beurt. Het is duidelijk dat al jaren stilstand en corruptie ons leven binnengeslopen is. Apart van de islamisering die blijkbaar al onze aandacht wegkaapt.
   Het individu is 1) ziek gemaakt 2) verarmd en 3) onvrij.
   Het eerste leren ons de artsen.
   Het tweede leert ons de verslechtering van het persoonlijke leven.
   Het derde de ontevredenheid van praktisch allen.
   Die feiten verlangen een uitweg en als die er niet komt, komt het verval altijd dichter en dichter.

 3. God is nu ook tegen Pegida.

  De bisschop van Münster heeft beslist dat een priester na een toespraak bij de wandeling in Duisburg op 19 januari, niet meer mag prediken. Hij mag zich niet binnen noch buiten de kerk in naam van de Kerk uitspreken.
  Hij had enkele gekende waarheden over de islam verspreid en daarboven o Merkel bekritiseerd met haar uitspraak : der islam gehöre zu Deutschland.
  Over het doven van de lichten in de dom van Keulen zei hij : dat ze enkel werden gedoofd omdat mensen vreedzaam samen komen en stil protesteren tegen de islamisering van Europe.
  Bisschop Glenn liet nog weten dat : de grondlagen voor rechtse ideologieën, vreemdelingenhaat en het tegen elkaar opzetten van religiën geen plaats hebben binnen de Kerk.

  Homepage Bistum Münster : http://www.bistum-muenster.de
  http://www.rp-online.de/nrw/staedte/duisburg/predigtverbot-fuer-katholischen-priester-nach-pegida-auftritt-aid-1.4812340

  P.S :Ze zijn goed bezig binnen die Kerk. Hun opperhoofd vergiste zich in een uitspraak van religie vermoed ik en zei : katholieken moeten niet kweken als konijnen. (vrt nieuws van 20 januari)

Reacties zijn gesloten.