Oxfam: uitgepakt!

“Oxfam-Wereldwinkels maakt mensen in Vlaanderen en Brussel bewust van onrechtvaardige wereldhandel en zet zich in om dit uit te roeien.”
“Oxfam-Solidariteit vecht tegen onrecht en armoede. Dat doen we met humanitaire hulp, ontwikkelingsprojecten, en campagnes voor politieke actie.”

Dankzij uw bijdrage is dit hun banksaldo:

Bron: Thierry Debels http://twitrpix.com/c8chj

Als ‘groen’ deel uitmaakt van het uithangbord, is er iets niet pluis.

De verborgen agenda van Oxfam

Dat Oxfam een extreemlinks clubje is, hoeven we de verstandige lezer wel niet meer te vertellen. Achter de vrij onschuldige façade van ontwikkelingshulp en armoedebestrijding verbergt zich maar al te vaak een uitgesproken linkse en anti-Westerse agenda. De Nederlandse website ‘De Dagelijkse Standaard’ licht een tip van de sluier op en meldt na enig speurwerk dat Oxfam Novib jaarlijks duizenden euro’s overheidssubsidies doorsluist naar de multiculturele actiegroep ‘Nederland Bekent Kleur’.

Oxfam krijgt in Nederland jaarlijks 135 miljoen euro voor haar werking. Met dat geld sponsort Oxfam ook organisaties die banden hebben met de extreemlinkse “Internationale Socialisten” (IS). Volgens ‘De Dagelijkse Standaard’ gaat er zo heel wat geld naar de anti-Israël-lobby. “U moet het zich ook wel eens afgevraagd hebben: hoe komen die boze Arafatsjaaltjes toch aan het geld om de onophoudelijke stroom van ‘debatten’, demonstraties, websites, folders en dies meer te financieren? Stoppen de Saoedies ze zo nu en dan wat zakgeld toe? Of de Iranezen anders? Betalen de boze jongens en meisjes het zelf? Nee, niets van dit alles. U, de belastingbetaler betaalt voor al dat moois!”, lezen we op de blog.

En daar houdt het niet mee op. Zo heeft Oxfam Nederland in het verleden ook subsidies doorgeschoven naar Milli Görüs, een Turkse organisatie die er extreemnationalistische en religieus-fundamentalistische ideeën op nahoudt en die de Turkse inwijkelingen in Europa indoctrineert. Oxfam telde 36.000 euro neer voor een filmproject dat zich richtte tot Turkse en Marokkaanse moslima’s onder de naam “Bestuurd door islamitische vrouwen”. Het project werd voorgesteld als een vorm van ‘omgekeerde ontwikkelingshulp’, want allochtone vrouwen in Nederland zijn achtergebleven bij de emancipatie en participatie van vrouwen in Nederland. Oxfam zelf formuleerde het zo: “Vrouwen uit landen van herkomst kunnen ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van vrouwen in Nederland. Daarom willen we een film neerzetten waarin vrouwen uit Marokko en Turkije als voorbeeld en inspiratie dienen voor vrouwen in Nederland.”

“Al deze bestedingen hebben, los van het waardeoordeel over de gesubsidieerde organisaties, niets van doen met armoedebestrijding”, merkt ‘De Dagelijkse Standaard’ terecht op. “Intussen sterven er in de Derde Wereld per jaar 197.000 kinderen aan mazelen, dat zijn bijna 540 doden per dag, 22 per uur. Een prikje tegen dit virus kost slechts 2 euro en 65 cent. Voor het bedrag dat Oxfam aan de anti-Israël-industrie (en andere extremistische clubjes) besteedde, hadden meer dan 100.000 Afrikaanse kinderen ingeënt kunnen worden. Maar ja, het is een kwestie van keuzes natuurlijk…”

Bron: VB

 

3 gedachten over “Oxfam: uitgepakt!

 1. Eindelijk wordt het voor mij duidelijk wat de betekenis is van IS
  “Internationale Socialisten “

 2. Wat ook aan de deur komt wordt weggestuurd met de melding ”onbetrouwbaar”.
  Wat het laf politiek gespuis weggeeft kunnen enkel aanpakken door ze weg te stemmen. Mijn stem gaat naar het Vlaams Belang want via deze partij ben ik zekerdat moslims nooit iets in handen krijgen zelfs geen zakgeld.
  Als die zwarte bellemans van dat minderhedencircus maar betaald ‘van zijn geld’ wel te verstaan.
  Wat doet die eigenlijk buiten parasiteren?

 3. Als die 197.000 blijven leven bestaat de kans dat ze naar hier afzakken en ons komen “verrijken”, en onze erfenis opsouperen. Lijkt mij geen goede deal.

Reacties zijn gesloten.