Ouderen werden paria’s

de schilder en zijn broodheer | Woest & Vredig

De harde waarheid: Johan Vande Lanotte (sp.a) houdt zich niet in over de crisis: ‘We hebben de mensen boven de 75 jaar opgeofferd.’

 • In een interessant gesprek met De Standaard spaart de oud-vicepremier de medische aanpak van de crisis niet. ‘Men wilde vermijden dat de ziekenhuizen overrompeld werden. In tien dagen heeft men hier dus 2.000 plaatsen gecreëerd op intensieve zorg, goed. Maar tegelijk heeft men beslist om de mensen in de woonzorgcentra zo veel mogelijk daar te houden. In deze crisis hebben we dus tegen de zwaksten gezegd dat ze minder zorg zouden krijgen. Ik vind dat beroerd’, zo stelt hij.
 • Wie thuis woonde en 75 jaar was, kon naar een ziekenhuis. Maar wie in een woonzorgcentrum zat, had die mogelijkheid zelfs niet, zo zegt Vande Lanotte. ‘Mensen die ziek waren, bleven daar. Met minder zorg, want een woonzorgcentrum is geen ziekenhuis. Dat is de keuze die we als maatschappij gemaakt hebben.’
 • ‘Als inwoner van dit land voel ik me daar slecht bij. (…) Mocht mijn vader daar nog gezeten hebben, en niet de zorg gekregen hebben die hij nodig had, dan zou ik naar de rechter gestapt zijn, zegt de advocaat wel zeer duidelijk.
 • Vande Lanotte vraagt zich af of er meer plaatsen konden gecreëerd zijn op intensieve zorgen. Hij dringt er in elk geval op aan om lessen te trekken uit deze crisis. ‘Die werking van de ziekenhuizen hebben we perfect georganiseerd. Maar het is ten koste gegaan van de ouderen in die centra en dat hebben we als maatschappij aanvaard. Hebben wij die mensen boven de 75 opgeofferd? Ja, ik vind van wel.’

Uit: En de superkern, hij kabbelt voort, terwijl de macht langzaam van de regering naar het Parlement verschuift

“10 april 2020 was dodelijkste dag sinds WOII in België”: dit leren de cijfers over (over)sterfte ons

Burgemeester trok voorzichtig naar zijn mama: “In Alken is een volledige generatie weggeveegd. De generatie van mijn moeder”

Eerdere publicaties:

2 gedachten over “Ouderen werden paria’s

 1. Het is wraakroepend dat men zienderogen zijn bejaarden en hoog bejaarden heeft laten sterven zonder mededogen. Zij hebben voor onze welvaart gezorgd, voor de kleinkinderen, voor minder begoeden en voor zo vele anderen die nood hadden aan een knuffel. Het grootste bewijs hiervan is het applaus van elke dag voor hun en de zorgverleners en dokters. De Belgische on(staat) heeft hier een gigantische misstap gedaan en deze mensen in de kou laten staan en sterven. Schaamte is het enige woord die hier bij past. Bah

 2. Vande Lanotte verklaart “Als inwoner van dit land voel ik me daar slecht bij…”
  Van een man als Vande Lanotte , en met al zijn “inside info”, moet men wel wat anders verwachten dan een dergelijk gelul !! Hij weet of zou het moeten weten dat het hier niet gaat om een griepepidemie maar om een monsterachtige samenzwering met een biologische, psychologische, financiële en economische oorlogsvoering, met dan in België een staatsterrorisme, een communistische loge terreur door een pseudoregering van logemaffiosi en tjseven vazallen.. gericht tegen Vlaanderen en de Vlamingen. 2 bronnen :
  http://themillenniumreport.com/2020/04/covid-1984-a-global-9-11-to-inaugurate-a-global-security-superstate/
  http://themillenniumreport.com/2020/03/gladio-bioterror-wuhan-biological-attack-planned-in-1970s-against-china-uk-military-officer-whistleblower/
  Ik verwijs naar de inhoud van de linken. Al diegenen die hieraan meewerken plegen daden van (hoog)verraad. Na WO II = dood met de kogel !!!
  Over de behandeling of mishandeling van de zieken :
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/05/breaking-nieuwe-duitse-studie-bevestigt.html
  met titel : “BREAKING: Nieuwe Duitse studie bevestigt, dat onder ‘chaotische omstandigheden’ 80 tot 90 procent van de Covid-19-patiënten die op de zogenaamde ‘ventilatoren’ (invasieve of tube-beademing) zijn aangesloten, (voortijdig) sterven “(=einde titel)
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/covid-19-patienten-worden-vermoord-door.html
  met titel : COVID-19-patiënten worden vermoord door hen aan de beademingstoestellen te hangen waardoor er onherstelbare schade aan de longen wordt veroorzaakt” “It’s a horror movie. Not because of the disease, but the way it is being handled.””Het is een horrorfilm. Niet vanwege de ziekte, maar door de manier waarop ermee wordt omgegaan. (=einde citaat)
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/de-ongrondwettelijke-quarantaine.html
  met titel : De ongrondwettelijke quarantaine-maatregelen zijn direct verantwoordelijk voor de oversterfte in de woonzorgcentra en ondertitel : Belgische staat behandelt de bevolking als vee: “Blijf in uw kot” Cfr. de bestrijding van epidemische veeziekten (=einde titel)
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/breaking-mondmasker-potentieel-dodelijk.html
  met titel :BREAKING: Mondmasker potentieel dodelijk voor risicogroepen
  Doctoraal proefschrift van de TU München: “Zelfs een eenvoudig chirurgisch masker vermindert de zuurstoftoevoer en brengt bijvoorbeeld COPD- en astmapatiënten in ernstig gevaar” (=einde titel).
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/breaking-uz-leuven-geeft-foute.html
  met titel : BREAKING: UZ Leuven geeft foute behandeling van corona-patiënten toe. vrtNWS: “Covid-19 tast niet alleen de longen, maar ook het bloed aan: Dat hadden we niet verwacht” (=einde titel)
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/het-opsluiten-van-gezonde-mensen-in-het.html
  met titel : Het opsluiten van gezonde mensen – in het bijzonder van jongeren en kinderen – is ronduit crimineel en onverantwoord en totaal onaanvaardbaar. (=einde titel)
  http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/mogelijke-oorzaak-van-de-hoge-corona.html
  met titel : Mogelijke oorzaak van de hoge corona-dodentol in de woonzorgcentra:
  ‘Wilsverklaring inzake euthanasie (bij onomkeerbaar coma)’ (=einde titel).
  Uit deze beperkte opsomming alleen zijn er aanwijzingen van mishandelingen, schuldig verzuim, al of niet opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, misbruik van de euthanasie wetgeving. (=beperkte opsomming). Waar zit Vande Lanotte ? Als adviseur bij het advocaten bureau Van Steenbrugge kan hij toch optreden. Hij kan de Sp-a doen interpelleren in de kamer over al deze misdadige toestanden !!! Waar zitten de parketten ? Tegen Schild en Vriend was de ijver heel wat groter. Is er daar soms een probleem met de levering, niet van de mondmaskers, maar van de pampers ?? De levering van “remblokken” stelt momenteel geen problemen. Waar zit de Orde van Geneesheren ?? Waar zit de liga van de rechten van de mens en de (h)ordes van advocaten? En dan over het gebrek aan middelen ! Als zoals Vande Lanotte, men geen bezwaar heeft om 15 à 20 miljard uit Vlaanderen weg te versassen, dan moet men niet klagen, en hij zeker niet, met het Zilverfonds, de oplichting van de eeuw .
  Om af te sluiten : Als inwoner van Vlaanderen, maakt het schijnheilig gelul van Vande Lanotte mij razend.

Reacties zijn gesloten.